so SWEEETT!!!

12:46 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,
.
ni cikjah nk cerita psl MANIS atau SWEET... ader benda yg boleh di'MANIS'kan & ader benda yg x perlu langsung di'MANIS'kan... contoh MANIS yang diperlukan seperti klu senyum tu biar la manis... atau bermanis muka dgn org lain... atau pun menjadi MANIS atau dlm bahasa jawanye SOO SWWEEETTT... tetapi bg org yg berdiet, kemanisan ini patut dikurangkan atau dihapuskan sama sekali... bukan MANIS yg manis... tp manis gula...manis gula ni x elok uttk kesihatan hokeh terutamanya yg mempunyai masalah kesihatan...
.
berbicara tentang MANIS GULA ni, makhluk yg amat sinonim dgn manis adalah sang SEMUT hinggakan ader pepatah yg mengatakan 'di mana gula, di situlah ada semut' atau 'mati semut kerana gula'... jd bolehlah disimpulkan bahawa klu benda iteww manis, mesti ader semut yg akan hurung...
.
tetapi apakah jadahnya si semut2 ini mendiami my luvly lappy??? pendatang tanpa izin plak tuh.. x mintak izin langsung... alih2 hari ni bila nk guna lappy, ader la sekor dua yg keluar drp celah2 keyboard, kipas lappy & celah2 lubang... pastu bila lappy dh makin panas, berdedai2 plak yg keluar bikin panas hati beta sajork... mana tak nya... aii tengok drp golongan veteran hingga ke golongan muda-mudi, pakat membina perumahan dlm my laptop...
.
saat entry ni ditulis pun masih ader makhluk iteww berlenggang kangkong keluar dr celah2 tmpt yg cikjah sebut td... tp dh kurang sbb cikjah melaksanakan misi pemusnahan secara besar-besaran...
.
persoalannya sekarang, MANISkah laptop aii ni smpai semut pun berminat?? atau semut tu nk ngorat aii yg sungguh SWEET ini dgn cara menawan hati my lappy dulu?? kedua2 kemungkinan ini boleh digunapakai dgn meangaplikasikan formula statistik yg aii blaja masa di INTAN DPA dulu...
.
pics ni di snap dgn iphone je... but clear jugak ek pic dia.. xde la blurr sgt... so inilah buktinya yg lappy ku ini telah dicabuli hak asasinya oleh this little creature so called THE ANTs...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
p/s: aii dh start my new diet program..yay!!!
.
.

You Might Also Like

1 comment: