new gadget 2.0

5:07 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

di celah kesibukan kerja & nak packing2 barang utk balik ke johor, sempat jugak ahkak menambah koleksi gajet2 utk kegunaan diri sendiri.. sebenarnya, blackberry ahkak start menunjukkan ketidakwarasan apabila asyik hang & loading x abih2… pastu speaker dia mula bunyi mcm tv rosak sbb dh banyak kali kena baling dgn zulfah.. pastu yg paling best, mr hubby memujuk2 ahkak supaya membeli henpon baru supaya dia boleh pakai blackberry ahkak… taktik yg sungguh kotor sekali…

oleh keran ahkak ni pengguna tegar maxis, maka ahkak merajinkan diri usha2 promotion maxis… so terbekenan la dgn pakej talkmore 78…

ini dia rate dia dgn contract plan…

so sebab sebelum ni dh pernah guna BB,maka hati teruja nk try something else iaitu samsung smartphone… oleh kerana ada 2 pilihan iaitu note 2 & s3, maka perbincangan dgn mr hubby pun bermula…

ahkak:  nak beli yg mana ek?? note 2 ke s3?? harga lebih kurang aje.. beza sikit sgt..

mr hubby:  ikut la nk beli yg mana.. note 2 pun ok, s3 pun ok…

ahkak:   kalau mcm tu, beli s3 la..s3 kecik sikit.. note 2 mcm besar je..kang takut x muat henbeg… tapi note 2 pun mcm best… ambik note 2 la…

maka hari rabu 24/10 mak buyung ni pun pegi la ke maxis centre utk booking note 2…

maxis:  akak nk gapo??

ahkak:   kak nk booking note 2.. bulih ko??

maxis:   akak nk ambik slalu ko sbb ada stok lebih hari ni…

ahkak:   kalu gteww lg molek…

maxis:   kak ni pelangge maxis ko??

ahkak:   kak meme pelangge maxis.. 3 tahun lebih raso guno nombor nih..

maxis:   kalu gitew, kak bulih beli note tu dgn rego RM999… tapi loni ado kala putih jah…kak nk ambik hari ni ko???

ahkak:   (dlm hati: what?? murah tue…) kak ambik hari ni la dik.. kak meme cari kala putih pung…

maka, tengahari iteww ahkak telah menukar henset kpd note 2 & kemudian sambung miting belah petang…

mari kita layan gmbr note 2…

spek dia pulak boleh refer refer kat sini...

so far semua bagus.. cuma ahkak x reti nk transfer contact yg dlm sim card ke dlm phone memory… agak bermasalah di situ…ok la.. ahkak nak balik dh ni.. nanti kite cerita2 lagik…

0 comments:

raya haji 2012

2:51 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

raya haji tahun ni beraya di umah baru ahkak, tmn lagenda, labis… kami sekeluarga bertolak dr kelantan hari khamis pagi… sampai di johor lebih kurang pukul 8.30 malam… oleh kerana sampai pun dh malam, badan pun letih.. maka tidur je la kerja nya…

pagi raya nya pulak, menu utama nasi bukhari… rempah2 mak dh matikan siap2..tinggal campur dgn beras & petik suis rice cooker aje.. maka ahkak pun xde la bersilat di dapur sgt… lepas sembahyang raya, mak ngah & anak2 datang beraya ke rumah & kami  terus pulang ke kampung smpai petang… kaum adam sembahyang jumaat pun di kampung.. pastu masing2 dh penat giler.. anak2 dh merungut nk balik.. kami balik labis dlm pukul 4 giteww…

keesokkannya pulak, beraya umah kaum kerabat di labis dlm 3 buah rumah… malam tu bergasak lah bebudak ni main bunga api kt car porch…

pagi ahad pulak, kami bersiap2 nk bertolak pulang ke kelantan… nasib baik jalan x jem.. sampai di pasir mas dlm pukul 10 malam..

enjoy the pics…

0 comments:

wehding ahdik

11:14 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

ahkak baru balik dr johor..masih letih lagi..majlis sambut menantu utk ahdik ahkak.. tarikhnya 30 sept.. enjoy the pics..

0 comments: