mode diet kekdahnya…

1:01 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

assalamualaikum adeqq maness… bersiaran lagi kita hari ni.. di kala jam menunjukkan nombor 12.40am.. ahkak gigih hapdet blog deqqqqqq… actually mata dh mengantuk but still menahan lagi… mata pun dh separa terbuka nih… den raso la, kalau den lotak kepalo den atas bantal, confirm lolap teruihh ni ha..tapi takpo.. demi menghiburkan diri yg sunyi ni, den buat2 rajin hapdet belog.. amboihhh.. bahaso nogori getteww..

mai.. mai.. mai… pakat mai sini.. nk habaq nih.. cheq ada beli produk baru.. dok kata komplen sana sini berat tak turun2 lepaih bersalin.. ni la cheq dok cari la produk2 yg kononnya berkesan.. memang berkesan pun.. longgaq abih dh baju.. tapi takda la kughiuh mana pun.. tapi bulih la dr tak turun langsung.. tu dia aihhh… cakap kedah pulak.. tau la abam ir org kedah.. cheq kena la blajaq..

hok kato produk kuruh ni, mula2 ambo beli hok brand shape plus.. pernoh dengar dop?? dop rajin dengar?? mustahil tu… meta dess.. ambo tepek gamba..

ni ambo beli bulae lepah.. maso dok johor lagi.. ambo beli 3 kotok.. satu kotok 20 sachet kalu tok saloh… pahtu kae ambo gi kursus.. tengoh2 kursus tu, stock ambo abih la pulop… tapi sekat makae dio, ado la braso longgar baju2.. tapi disiplin nok keno kuat la.. jangae hot2 chicken shit..

pahtu ambo pun survey produk lain.. ado pulop hok rekomen burn 60.. ambo ni pulop, 1st time dengar produk tu.. selamo ko ni x rajin dengar pung… jd ambo pun kebetulae g wangsa maju walk, jupo la ngae kedai dio… ngelas nyo ambo beli 2 karro.. burn 60 ngae lean shake perisa coklat…

jd, ambo ni baru ambik burn 60 ngae lean shake ni dalae 3 hari.. so far ok lg la.. lean shake dio sedakk sengottii… suppo minum hot chocholate… bena nyo ambo timbae hok ngelass kali sebelum g kursus.. now dh sebulae x timbae.. tapi braso macae turun sikit..x saba nok timbae ni.. silap2 turun 10kg dalae maso sebulae..jolo ko?? hihihi.. apa2 pun kito tgk la hari jumaat ni..brp kg dh turun.. pahtu nnt ambo buat review pasa burn 60 ni dess.. ni mato sero berat ni…nk tido dulu.. bye…

0 comments:

happy birthday abam ir…

12:37 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

assalamualaikum adeqq manesss… adeqq maness sihat hari ni?? cikjah sihat.. macam biasa la.. dikurniakan kesihatan tubuh badan oleh Allah SWT utk terus berkhidmat kpd agama, bangsa & negara.. chewwhhh… but before cikjah mula merapek meraban, mari lah kita sama2 sedekahkan al-fatihah utk wira negara yg gugur berikutan pergolakan di lahad datu… jasamu amat ku junjung tinggi wahai wiraku.. kami di semenanjung ini sentiasa mendoakan perwira malaysia selamat & dilindungi Allah.. amin…

ok la adeqq maness.. hari ni merupakan hari lahir abam ir.. sayangnya aii tiada sisi buat masa ini kerana masih lagi berkursus di intan kiara.. hanya kata2 ucapan & doa buat pengganti diri.. nanti bila aii balik klate, kita celebrate sama2 yer abam ir…

sebenarnya, bulan mac ni abam ir berkongsi bulan kelahiran dgn 2 lg anaknya.. 18hb besday widad & 16hb besday abeed.. makanya ada triple celebration this month…

sekali lg… happy birthday ir asymal wajdi… semoga dipanjangkan usia utk kita sama2 meniti hari tua…

luv u all.. masa ni haseef dlm perut lagi… hihihi..

0 comments:

rumah manis rumah

10:48 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

hai adeqq maness semua… dh makan?? dh mandi?? dh pakai baju?? kalau dh.. jom gi umah ahkak… eh eh… xde la smpai kena gi kt tapak plak.. iteww lawatan tapak namanya.. ni ala2 skodeng sket.. nk kata skodeng pun x jugekk sebenarnya.. lebih kpd intai2 manjerr gettewww… ahkak ambik gmbr kt area living & family ajerr.. x kuasa haku nk ambik gmbar satu rumah… jamban ko nk nengok jugekk ker?? eh, malu la tengok jamban rumah org…

gmbar pun aii snap snap pakai henpon je dheqqq… iteww pun my mom (aceh.. cakap org putih bagai… pd hal panggil mak jerr pun… verangan letteww nk dok obersi x lama lagi)… sambung balik… itteww pun my mom tengok semacammm… pastu tanya apa kekdahnya mengambil gmbr ruang2 dlm rumah.. dgn tulus mulus hati ahkak pun jawab nk tunjuk kufi yg ahkak tempah kt member… alasan baekkk punyaaa… actually memang nk tunjuk kufi art kt member pun.. jd dh alang2, aii post la kt dlm blog ni khennn… 2 in 1 getteww…

eh eh.. tetiberr ada gmbar abam ir… verangan letteww nk buat dapur cenggitteww… hihihi.. aii ikutt jerrr… janji abam ir masak yerr… cayang abam ir…

aii ada impian nk buat rumah mcm kt bwh ni…

banyakk duit ngko nk buat rumah mcm ni?? bukan aii yer adeqq manesss.. duit abam ir la khennn… aii jd permaisuri dlm tu jerr.. goyang kaki sambil shopping online & layan anak2… skrg ni khenn, malas nk keluar shopping… asyik jam ajerr… xpe.. nanti aii bukak my own shopping complex belakang rumah… haaaaaaa… baru senang nk shopping.. hihihi…

ok la adeqq manesss… nk sambung study ni… topik ANOVA belum cover lg.. esok chekgu nk ajar topik korelasi & regrasi.. jd hari ni kena abih kan topik & latih amal ANOVA…

0 comments:

study smart membawa kejayaan..

10:18 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

assalamualaikum semua… harapnya sihat sentiasa di samping family tersayang… aii jugekkk yg dok sorang2 kt dlm bilik INTAN Bukit Kiara.. gigih uolzz meneruskan pengajian.. minggu ni dh la subjek statistik uolzz… rasa macam tersembul bijik mata ni tgk formula dia yg berjela2 tuh…

sebelum bercerita panjang psl diri ahkak ni khenn, ni ader la beberapa keping gambo ni.. nk share dgn korang semua lerr.. kang borink plak baca blog aii.. x ceria plak kalau xde gmbar.. tapi gmbr tu ikut hati aii le khenn nk letak gmbar apa… keh keh keh…

meh kita zoom sket gmbar aii yg dh tak berapa nk kuruss lg nih…

kesemua pics di atas di ambil masa majlis resepsi kawan kitorg kt dewan merak kayangan felda… member kitorang nama nur ikhlas.. i tell u, siap ada The siblings band tuh… memang salute la kt band ni… satu family main muzik… pastu kami2 yg takjub dgn band ni pun siap ambik gambar segala uolzzz… rupanya diorg ni masuk pertandingan mencari bintang ke apa yg anjuran RTM tu…

haaa…. gambar2 kt atas ni plak gmbar masa tgh kursus… tengok tuh… masing2 gigih uolzz siapkan tugasan kumpulan… ahkak cuma peace2 yo ajerrr… hihihi… kami ada 11 org semuanya… ada yg duduk asrama, ada yg terpaksa ulang alik meredah jam tiap2 pagi… nasib baik la aii dok dlm asrama khennn… kalau x, haru nk layan jem tiap2 pagi dheqqqq (tekan sket tang dheqq tu mcm abg jem)…

minggu ni modul statistik uolzz.. nk pecah kepala cikjah tgk formula… i hate formulas.. slalu guna simbol la, huruf la.. ponin den… x boleh ke dia tulis formula dgn ayat yg penuh?? x payah guna simbol segala.. ni buat ahkak yg x berapa pandai math bertambah konpius jerr.. x baik khenn??

jadi… berbalik kpd tajuk kt atas… jangan dok menyimpang dr tajuk.. kata chekgu, nanti markah rendah… always focus on the subject… seperti yg korang semua x berapa nk tahu, ahkak ni bukannyer ada background kelas science pun masa sekolah menengah dulu… pernah ambik add math… tapi result cukup makan… maknanya aii ni bukan golongan double math.. oleh yg demikian, formula & angka menjadi fear factor kpd diri aii ini… chewehhh… asal tengok formula panjang2 mula lah ahkak start gelabah… serius gelabah babe…

memandangkan kursus ini merupakan kursus wajib hadir & lulus, lagi la gabra kan… eh, x malu ke kena repeat paper.. no no no… x mau repeat2 ni.. so exam hari khamis ni… warghhh… 3 hari lg je dheqqq…maka hujung minggu yg lebah aii berjaya melakukan sesuatu…

apakah ‘sesuatu’ itewww??? wah!!! nk tarik perhatian letteww.. nak rahasia2 dgn peminat letteww.. i’m proud to announce yg aii, your ahkak ni, berjaya menghabiskan cuti hujung minggu dgn STUDY… clap clap…uihhhhhh… gigih tu baca dr awal… belek formula dia.. pastu intreprate makna formula tu… salin balik formula… every single alphabet & symbol telah berjaya dirungkai maksud tersiratnya… pastu buat latih amal lg… sampai pukul 4.30pg uolzz… perghhhhh… memang dh tepu otak… but sgt bangga dgn diri ini… masa ambik es pi em x de plak wat gini ek… aii cuma harap nk pass exam ajerr… with warna yg berterbangan… habis la wat direct translation di sini…

ok la.. ahkak nk buat entry psl rumah plak.. sila sambung baca..

0 comments: