skin revive..

9:53 AM Hafezahzainudin Z 3 Comments

salam readers,
.
.
being a mom of two, an employee & a wife membawa maksud 'xde masa untuk diri sendiri'... then masa berlalu pergi bersama usia yg kian meningkat.. one day, saya tersedar 'sampai bila harus mcm nih.. xde masa langsung utk manjakan diri sendiri'... maka, semasa ketiadaan anak & hubby (masa tu derang semua balik Kedah tinggalkan aii sorang2 sbb aii x leh nk cuti pd ujung thn), cikjah merancang utk survey je tempat treatment yg best... last2 terparangkap dgn buat facial & eye treatment...
.
.
Leonard Drake... korang mesti pernh dengar nama ni kan??? di bawah Aster Spring-Origin of Beauty berteraskan product Dermalogica sbg skin care product, Eve Taylor sbg aromatherapy oil & Averine sbg make-up product, perkhidmatan yg diberikan amat istimewa... ia juga mengaplikasikan konsep face mapping (ingat kemiskinan ajer yg ader poverty mapping.. face pun ader jugak)..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cikjah sempat mencuba soothing treatment utk menstabilkan my sensitive skin & eye treatment utk reduce fine wrinkles & dark circle... hasilnya WOWWW!!! dgn immediate result, u can see the differences & changes... ter'amaze' dgn hasil yg memberansangkan, aii pun telah register as a member of Leonard Drake & bakal menikmati begitu banyak potongan for treatments & products...
.
.
penggunaan product Dermalogica banyak membantu cikjah meningkatkan kualiti kulit yg selama ini tidak mendapat vitamin & pengabaian produk yg sesuai.. pemilihan Eve Taylor oil utk sensitive skin banyak membantu meredakan keadaan kulit... dgn khidmat nasihat pakar kecantikan yg terlatih, cikjah tidak perlu ragu2 utk mengajukan sebarang persoalan mengenai rawatan, kecantikan dll...
.
.
sekarang, cikjah terpaksa menggunakan Dermalogica sensitive skin trial set utk menuetralkan keadaan kulit.. kata pakar, keadaan persekitaran yg membuatkan kulit muka jd sensitif bukannya dilahirkan dgn kulit sensitif... selepas keadaan kulit menjadi seimbang, barulah boleh tukar ke skin set yg lain... maybe oily skin kot... or maybe dry skin... sbb if kulit kita dry dari dalam, ia akan keluarkan lebih banyak minyak & kita mensalahtafsirkan kulit kita sebagai oily skin, padahal kita sebenarnya dry skin...
.
.
so rakan2 yg dh mula melupakan treatment2 utk diri sendiri, sedarlah bahawa kecantikan yg dianugerahkan ini mesti dijaga & dipelihara sepenuhnya.. belailah diri anda...
.
.

tuan blog plak nk berposing...
.

.

cian..tangkap gambar sindirik...

.
.

3 comments:

selesai 1 majlis & more to come..

4:48 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

p/s: entry ni dh lama... dok save dlm draft.. hari ni baru publish... apa2 pun, enjoy...
.
.

salam readers,
.
alhamdulillah dah selesai satu function yg dikira besar... majlis ni adalah bersempena penamaan semula nama jambatan yg menghubungkan bukit bunga, jeli - buketa, thailand yg disempurnakan oleh PM kedua-dua buah negara...
.
.
.
.

as urusetia yg pd mulanya di jemput sbg ahli jemputan, aii pun melaksanakan tugas mengenalpasti VVIP & tempat duduk mereka... aii pilih 2 org ajer yg aii kenal... so x yah lah tercari2 ke sana sini...
.
.

media pun memenuhi lapangan.. banyak la jenis2 kamera DSLR & videocam yg dpt dilihat... pastu dpt la peluang tgk wartawan RTM wat liputan rasmi... yg aii rasa kelakarnya, si wartawan ni dok tanya kami nama program... haihhh!!! dah lama dok tercongok kat dpn pentas pun masih x tau lagi ka majlis hape nih??? aparaaa...
.
.

.
.
so kami sbg urusetia dpt la naik jambatan & di scan segala oleh tentera thai (walhal tempat dia scan kitorg tu masih dlm sempadan mesia lagik)...
.
.
aii tgk najib dr kejauhan je... malas nk tengok dr dekat... org ramai sgt... oh, rosmah pun datang jugak masa majlis ni... derang naik heli...
.
.
masa lepas majlis ni, tetiba PM nk melawat belah malaysia iaitu tmpt yg di khaskan utk org ramai yg dihiburkan dgn pelbagai jenis persembahan menarik... masa tu aii ader kat sebelah pentas tempat najib berucap.. apa lagik klu bukan khemah jamuan makan... muahahahahha...
.
.
.
.
lepas makan, aii & konco2 terus cabut balik... bukan balik ke umah ye... balik ke pejabat... ni skang ni aii tgh bz buat fail meja yg macam-pernah-wujud-tapi-tak-tau-kat-mana... hahahhaa... wat dari mula... wat yg chantique, vogue & kellazzz...
.
.

0 comments:

my new weight...phewww!!!

9:22 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,
.
setelah sekian lama, angka di penimbang spt x memberikan kerjasama terhadap cikjah serta membuatkan aii SOOOO DEPRESSEDDDDD lately... ye la kan... aii makan ciput jer (tp kadang2 kantoi jugak), aii wat skipping, star jumping & abs training... even baju makin longgar, the number on the scale tetap la cenggitu je... balik2 68-69kg...
.
but today, after i started my new menu yesterday, i lost 1kg... woaaa!!! i'm now 67.6kg... so utk meraikan kejayaan ini, aii puasa hari ini yer... glad to see the new number... yess!!! angka 55kg iteww menjadi idaman hatiku...
.
some good news to tell... i'm now nak wat sket clearance my Herbalife stock... yg aderFormula 1 perisa coklat je... Formula 3 & teamix... saper2 berminat boleh contact saya melalui email yer...
.

0 comments:

aii windu...

2:43 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,
.
rasa windu sgt kat seseorg... mcm dh lama sgt x dengar suara dia... nk bertentang mata, apatah lagi kan... bila nangis, aii pun nangis... bila dia ketawa, aii pun ketawa... member2 aii sgt jeles kalau tahu aii kapel dgn dia... aii tau yg member2 aii ni pun ader menaruh hati kat dia... tp aper boleh buat, kawan... si dia tetap memilih aii utk bertakhta di hatinya...
.
tp makin lama makin kurang komunikasi... aii salah cakapkah??? selalunya dia je yg bercakap... aii dengar jer... atau kasih yg disemai kian pudarkah??? x mungkin... sebab dia selalu di sisi aii... atau setakat ini sahaja perhubungan kita???
.
oh tidak!!! jangan diucap selamat tinggal... aii x rela u... tp klu dia tinggal kan aii, dia jugak yg rugi... jd x mungkin la dia nk tinggalkan aii... abih tu kenapa??? kenapa sayang??? kenapa aii call u xmo angkat??? kenapa aii ajak gi dating u asyik menolak je??? u ader fomfuan lain ke selain aii?? aper??? ramai giller fomfuan dlm hidup u??? u cakap je saper nama fomfuan tuh, sok aii gi tembak derang satu per satu... berani derang nk rampas chenta hati beta...
.
sibuk ke?? naper sibuk sgt nih?? oh, ader projek baru ke?? sayang dpt tawaran filem lagik?? filem aper?? MY NAME IS KHAN... bagus...bagus... bagus... nanti boleh kita jumper kat panggung wayang... u nyanyi, aii gelek hokeh... cayang abg shah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagik...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jgn cepat putus asa... scroll laju2 sket...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat cini abg shah rupernya...
.
.

.
.
.
.
motif entry kali ni??? dh lama x tgk abg shah berlakon... rindu plak rasanya nk tgk dia berlakon...

0 comments:

aku benci fomfuan iteww...

1:34 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,
.
ni aii rasa sungguh jaki sgt dgn fomfuan sorang nih... sgt benci hokeh... sbb dia dpt apa yg dia nak... dia ader aper yg aii xde... benci sungguh... suka2 dia nk beli aper, mesti dpt punyer... lelaki ensem keliling pinggang... body sgt skinny... pakai aper pun chantique... duit melambak2... aper lagi yer... tu sebab la aii mencik sama dia... uwaaaa... bestnya jd PARIS HILTON...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
apa2 pun, bersyukur dgn apa yg ader....

1 comments:

finally...it's here!!!

2:28 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,
setelah begitu lama menunggu, hari ni baru lah dpt aper yg dinanti... sungguh gembira sekali hari ini... it's here finally... introducing my new family...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dell inspiron 13z... merah giteww.. samer dgn casing iPhone aii... aii loiikkee...
window 7...

keyboard...


start up the newwy...


window 7...


the red warrior...
aii kini sedang ber'blogging'using my neww lappy... sgt happy krn amat pantas & cerdas... big screen of course (jika dibandingkan dgn mini HP)... wah!!! terasa sgt lebar la plak laptop nih... aii jugak sedang memahirkan diri menggunakan window 7 yg dikatakan hebat iteww...


1 comments:

proud...

2:08 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

PROUD atau dlm bahasa jawanya BANGGA membawa pelbagai maksud.. ada yg positif & ada juga yg negatif... cth positif adalah "i'm SOOO PROUD of u, son"... atau "saya BANGGA mempunyai kakitangan yg cekap & berintegriti" <--- tujukan khas utk staff saya sbg renungan bersama... yg x berapa nk eloknya apabila BANGGA iteww mendatangkan perasaan riak, ujub & takbur dlm diri sendiri... atau dlm bahasa lainnya membangga diri...

tp kali ini aii nk berbangga atas kejayaan insan yg aii sayangi... my mr. hubby... walaupun entry ni dh terlambat sket, tp aii tetap nk cakap jugak.. "i'm SOOOO PROUD of u, mr. hubby"... mr. hubby telah dianugerahkan sebagai KAKITANGAN TERBAIK bg KURSUS ELEKTRIK KUASA di KKTM Pasir Mas... tahun depan dpt cemerlang lagi yer...


ni la plague yg dibawa balik ke rumah buat tatapan anak isteri...
lastly...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sessi interfrem diri sendirik...chaiyok!!!



0 comments:

semput...

11:51 AM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,

tgh mengah nih.. fuh!! semput beb... aii baru memulakan rejim senaman yg tidak berapa komprehensif... ala2 beginner baru... mau tau jenis senaman yg paling mudah dibuat oleh org yg suka mencari 1001 alasan utk bersenam?? saksikan...

rejim senaman yg pertama dimulakan dgn skipiing 1000 kali yer kawan2... tp my version is tanpa skipping rope... so anda semua x perlulah risau akan talinya yg boleh tersangkut di kipas... hanya imagine je yg dtangan anda ader skipping rope, pastu jump & tangan pun wat gerakan cam org tgh skipping.... mula2 memang x larat nk wat smpai 1000 terus kan?? so mula dgn 50 kali dulu... pastu cuba 100 kali... pastu cuba plak utk 150 kali... make sure total up utk jumping tu sekurang2 nya 1000 kali... mudah saja kan??


next is star jumping... skrg ni kaki aii ala2 kejang sbb buat star jumping tanpa strecthing terlebih dahulu... wat la 500 kali sehari... mulakan dgn 10 kali dulu... then up kan sehinggalah total dia sekurang2 nya 500 kali...



bila aii wat skipping & star jump nih?? depan tv la... wat perlahan2 & jgn paksa diri hokeh... semoga berjaya...




1 comments: