motherhood

I'm Back Uolzzz...

11:47 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

Salam,


Fuhhh... panjang sungguh tempoh hibernasi kali ini.. dua tahun tu.. dalan dua tabun, macam2 dah berlaku dalan kehidupan hakak ni, deqqq...  dh macam polar bear... badan pun skrg dh mcm polar bear jugekkk... erkkkk??? nak mulakan dari mana, ye?? kita flash back tahun 2014..

Penghujung September 2014...

Hakak dh balik Malaysia, deqq... kejap je ghopernyer setahun.. x sempat merasa salji kt UK.. x sempat nk gi Paris pelbagai.. tetap ku gigih bertahan di wilayah Soton tu jer, deqq.. apa nk buat.. masa tu kalau nk travel payah.. extra luggage banyak, deqqq... mampoo ko nk bawak 5 orang budak2 comel tu gi melancong sana sini?? tidakkk!!!! nanti fenin hakak, deqqq.. pastu cuba imagine kalau semua nk membuang secara berjemaah?? ate ingat toilet kt sana mcm kt sini ke ada paip pelbagai?? mana ko nk hangkut air utk cebok?? cebok pun xde kt sana, deqqq... ko rasa?? mampooo nk bawak si kecik2 ni?? tu satu bab laaa.. kesimpulan perenggan ni ialah, hakak x jalan gi mana2 pun masa kt UK dulu... sekian... sob sob sob...


Masa nk balik Malaysia, ada la satu insiden yg berlaku kt kami sekeluarga.. ate anak no. 4 yang debab gebu tu hilang pulak kt Heathrow... dah sibuk2 nk masuk the last gate, boleh pulak dia ilangg... menggagau kami dok cari... kawan2 yg dok hantar kami kt airport tu pun gigih mencarinyer.. ghopernyer dia senyap2 meloloskan diri drp pandangan kami... sesak napas hakak kejap, deqqq.. habih, kalau ilang betul, nk buat mcm mana?? husband dh standby nk stay, katanya... dia plan kalau x jumpa jugak, hakak balik dgn 4 org anak... dia stay cari debab tu... pendekkan cerita, akhirnya jumpa jugak la si debab tuhhh... budak baru dapat kaki, merayap rupanyer... jauh pulak tu dia merayap... pastu muka memang innocent gilerr x bersalah langsung masa kitorg jumpa dia... menyengih lg ada lah... haihh la anak...

2 minggu lepas balik Malaysia, hakak pun kena lapor diri balik ke JPA... sob sob sob... maka bermula la pulak kehidupan wanita bekerja... ate berdebor jugekk le masa nk dpt surat penempatan... 2 minggu jugak la kami berenang2 kt JPA tu tanpa hala tuju... masa tu hakak x dpt rumah lg... maklum la, sblm sambung belajar, hakak kn kerja kt Klate.. mana la ada beli property kt area Putrajaya ni.. so menumpanglah kt umah best friend yg baik hati... namanya Haizum.. panggil Yun je.. kawan baik la babe, kami dulu satu dorm kt SMAPK.. susah senang bersama.. bila sekolah asrama xde air, kami ramai2 lepak rumah parents Yun kt Kajang... tapi rumah yg hakak tumpang tu rumah dia sendiri la.. kat area Bangi rumahnya.. jd masa ni husband & anak2 duduk di Kedah.. dlm pd masa yg sama, hakak try la push bahagian yg urus kuarters.. kot ada rumah kosong, boleh masuk.. nk dijadikan rezeki, permohonan hakak utk menduduki kuarters pd tahun 2006 tu masih valid lg.. so hakak dpt tawaran kuarters dlm masa sebulan... alhamdulillah, rezeki kami sekeluarga.. maka dapat la merasa duduk rumah kuarters kerajaan kt Putrajaya ni.. luas pulak tu.. berbaloi2 uolzzz...

Berbalik kepada penempatan hakak... selepas 2 minggu dok berenang dlm kolam, akhirnya hakak pun dpt surat penempatan.. so skrg ni hakak ditempatkan di Kem. Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.. bermula lah episod dilema wanita kt sini... nmpk x ada drama di situ... alhamdulillah, skrg ni dh masuk 2 tahun hakak di KPWKM... harap2 cepat la hakak dpt keluar... larikkkkkk......



* nmpk x saje nk propa di sitewww??

nukilan,
hakak jah mu

0 comments: