new beauty product

11:12 AM Hafezahzainudin Z 2 Comments

salam readers,

sorry for a long silence… bukan x nk tulis blog, cumanya x tau nk tulis apa… jadi kita kumpul2 cerita bagi panjang,then baru tulis dlm blog…

kita mulakan dgn cerita, saya belum buat buku merah lagi.. yer, sudah minggu ke 15 saya mengandung tapi saya belum buat buku merah lagi… kalau misi nk marah, marah la.. memang silap saya sengaja melewat2kan buka buku merah.. malas nk g klinik desa berdekatan… sila jgn tiru perangai saya.. mentang2 la dh nak masuk anak no 4, maka semuanya diambil mudah… tapi jangan salah sangka pula… walaupun x buka buku merah lagi, saya dh jumpa pakar o&g tau.. dh scan lagi… insyaallah bulan disember ni bertambah la ahli keluarga kami.. due date nye 12.12.12..

pastu saya balik johor seminggu… balik 17/5 jam 5.30 petang naik ketapi… smpai pukul 4.30 pagi di labis… settle kan hal rumah… pastu anta mak g umrah pd 26/5..

diikuti dgn berita kematian nenek belah suami pd 3/6 yg lalu… nenek sebelum ini memang dh x larat nk bangun… ditambah pula dgn serangan strok seminggu sebelum beliau meninggal… Allah sayangkan beliau… maka beliau meninggal pd belah pagi 3/6 yg lalu di rumah mertua saya.. semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang mu’min..

diikuti dgn saya yg menduduki exam IELTS pd 9/6 yg lalu.. preparation memang minimum… xde enroll mana2 kelas pun.. hanya bergantng pd buku yg dibelikan oleh adik ipar drp kinokuniya (saya masih lagi berhutang bayaran buku2 dgn beliau..heheheheh)… exam senang aje.. jawab pun senang.. cuma x tau jawapan tu betul ke salah…ekekekkekek… harap2 dpt keputusan yg ala2 cemerlang giteww…

then saya pegi kursus di tok aman bali pd 12-13/6… tempat yg sgt cantik & baru buka..sapa yg berhajat nk pegi, amatlah di rekomen kan..

pastu balik lg ke johor pd 14-16/6… saje tgk progress umah takat mana… di samping jumpa mak yg dh balik umrah.. mak siap ikut balik kelantan sbb minta tolong mak tengokkan org nk buat boring kt umah.. masa ni mr hubby nk g kursus..jd dia xde la nk tengokkan org buat boring tuh… skrg ni air bukan masalah lg dh… umah kami sentiasa ada air selagi ada sumber air bawah tanah…

masa mak datang sini saya gatal2 cuma pencuci simplysiti..pastu perasan yg jerawat saya jd kecut & cepat masak.. maka lepas anta mak balik johor pd hari semalam iaitu 19/6, saya dgn riangnya menuju ke tesco.. ader watson siteww.. lepas sopping kt tesco, maka saya terus menuju ke watson cari produk simplysiti clear solution.. hasilnya saya merembat ini…

yg clear solution range tu saya cuma x beli clay mask & simply5 cream.. tapi saya beli bb cream dia… samer ke simply5 cream dgn bb cream?? saya pun x tau… ni masuk kali kedua saya pakai produk..kali pertama malam tadi, kali kedua pagi ni.. so far sgt suka dgn bau2an produk dia.. pastu muka x berminyak.. oleh kerana saya beli produk lebih RM80, maka saya dpt free ini…

nanti kalau kulit muka saya dh tulus mulus, saya tepek banyak2 dlm blog ni ek.. ni tgh banyak jerawat.. mungkin sbb hormon changes during pregnancy… apapun kita mesti berusaha… then baru tawakkal…

2 comments: