my humble home..

3:40 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

entry kali ni ahkak nk cerita psl rumah yg masih lagi belum sempurna.. tapi dh boleh la nk duduk.. masa ahkak balik cuti nuzul quran itu hari, sempat lah menjengah rumah & beberapa jenis barang kelengkapan rumah di hantar pd masa itu.. namun ada juga yg x sempat hantar ketika ahkak ada..

aahkak pulak lupa nk tangkap gambar.. ni sempat snap bila dh kunci semua pintu bilik & teringat nk ambik gambar.. jd nya ambik gambar 2 bilik ajer.. 2 bilik lg x sempat sebab org dh pakat tunggu dlm kereta.. jd enjoy the pics yer…

ni bahagian dapur yg ditambah.. kecik ajer..x besar mana pun..nk buat island pun x dapat..xpe la, bukannya ahkak nk menetap di sini pun..rumah singgah la katakan..but now,dapur & hud dh pasang.. paip sinki pun dh pasang..cuma masa pasang ahkak xde..dh balik kelantan..mak aje yg ader..mak kata penutup table top tu ajer yg x siap lagi..harap2 dpt siap sebelum raya..

yg ni pula dapur asal yg dh di transform menjadi dining area.. sinki asal dh ditukar dgn sinki yg lebih elegan kekdahnya.. lihat gril iteww..itu la gril yg dipasang di setiap penjuru umah…

ini pula living room.. oleh kerana perabot yg ditempah belum smpai lagi, maka kita ambik gmbar lampu shj ye.. ahkak beli lampu siling & lampu dinding yg sama pattern bg tujuan penyeragaman..

yg ni family area.. tempat tengok tv sebenarnya.. tengok.. astro dh pasang..tapi tv x sampai lagi masa tu..hehehehe…now tv dh ada dah..meja tv pulak x smpai lagi..ekekekek..insyaallah,hari ni sebahagian perabot akan sampai…

ni dinding kt family area..motif nk tunjuk lampu tuh je…ekekekek…tetap guna tema lampu putih..konon2 french style.. even kipas kt dining area pun putih…

ni the smallest room antara 4 bilik..so ahkak decide nk buat bilik solat ajer..so far masih memikirkan perabot apa yg sesuai..ingat nk beli meja konsol utk buat kerja sikit2..then maybe sofa ke letak kt situ..bilik ni di luarnya adalah dapur ye..langsir pun baru pasang masa ahkak balik..nasib baik ader abang yg bantu gantung langsir..

ni bilik mak saya..kalau dia dok sini,maka di sinilah biliknya..tu kabinet pasang siap..katil pun baru sampai.. cadar tu dulu saya guna masa majlis perkahwinan saya..dr terbiar dlm plastik,saya pun guna cadar tu utk bilik nih..

ni gambar bilik yg sama cuma sudut yg berbeza…jika diperhatikan, curtain biasa singkat drp day curtain disebabkan poles yg dipasang adalah tinggi sedikit drp rail langsir..

area lain,ahkak minta mahap banyak2..memang terlupa nk ambik sebab sibuk sgt membasuh rumah di kitchen area.. insyaallah,kalau ahkak balik johor,ahkak akan ambik pic banyak2 sebab masa tuh dh banyak perabot yg smpai.. sekian

You Might Also Like

0 comments: