ahkak's making memory slice..

2:07 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers... wah, nampaknya ahkak dlm mood hapdet blog minggu nih.. ni ahkak nk share a story dgn uollzzz... semalam ahkak balik kerja seperti biasa... dgn mood yg sungguh buhsan sbb si kecik2 xde kt umah utk mengacau ahkak, maka dgn smbl lewanya ahkak membuka pintu umah.. masa tu mr hubby dh balik tp dia merayap plak lepas tuh.. so ahkak masuk dlm umah yg xde org tuh dgn memikirkan perrsoalan 'aku nk wat apa malam nih?'..
.
tiba2 mata ahkak terpaku kt tepi meja.. ader parcel... wah!!! hati ahkak menjerit riang.. my making memory slice cutter dh sampai... harus lah aku wat projek malam nih (oppsss!! bukan projek wat anak yer adik2)..
.
.

kotak yg ditunggu2 sekian lama.. tq to hubby sbb tolong beli kt e-bay...
.
.
.

inilah barang yg dimaksudkan iteww... slice cutter!!!!
.
.
.
.
.
.


dalam kotak ni mengandungi slice cutter, glass cutting mat, adhesive, 5 blades, blade replacement tool, basic shape 1 design card & power cord....
.

.
.

.
.
.
so apakah sebenarnya slice cutter nih?? org yg minat scraptbooking tau la menda nih.. dia alat utk potong font, design etc.. so berbaloi la ahkak beli sbb lepas ni ahkak nk guna utk wat 5S di opis... senang je nk guna dia... korang boleh tengok sendiri cmne nk guna dia di youtube... ahkak malas nk link2...
.
jadi, apekah signifikasinya ahkak membeli menatang ini?? wah!!! korang jgn x tau hobi terbaru ahkak & mr hubby... kami kan penjimat orgnyer.. jd, kami pun menyertai pelbagai jenis peraduan dgn alasan klu ader rezeki boleh dpt benda free atau melancong free...
.
so, ni lah antara hasil ahkak yg x seberapa lantaran kekurangan kertas scraptbook yg menarik.. ahkak guna kertas plain kaler je dik oiii...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok... that's it... nanti klu ahkak menang, ahkak bg tau korang ek... mood perasan menang sbb guna slice cutter... chow chin choww...
.
.
.

0 comments:

ahkak's stories...

11:55 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers yg ahkak sayangi... sorry for a very LOOOOONNNNNGGGG silence.. akhir2 ni hobi ahkak nk hapdet blog mendatar sket... tp xpe.. oleh kerana ahkak hari ni rasa cam rajin je nk hapdet blog, maka ahkak hapdet la sket2... banyak sebenarnya peristiwa yg berlaku akhir2 ni.. tp malas nk tulis dlm blog...
.
mula2 kita pergi ke tarikh 6 Jun 2010 yg mana pd tarikh inilah adik ipar ahkak dgn nama glamernye syarafunizam atau dgn panggilan manje 'deq pun' telah selamat menjadi laki orang... wife nya org sg way.. cumill aje wife dia.. maka majlis persandingan di sg way disambut dgn meriah sekali memandangkan the wife aka syikin merupakan anak bongsu & majlis ini adalah majlis penutup bg pasangan pak hashim... dgn tema pink putih, ahkak tabik kt ko dik.. melertttzzz majlis ko.. ala2 puteri dr kayangan... agak2 berapa puluh ribu la belanja semua sekali nih??? fresh flowers uolzzz... eh, ahkak plak yg teruja...
.
.

ni gmbr dgn family belah lelaki.. of course la ahkak yg paling pink pd majlis tuh... harus la aku posing depan kamera kan...
.
then the next following week, acara majlis sambut menantu berlangsung di pendang, kedah.. majlis disambut secara sederhana sahaja... tema majlis adalah keemasan tp ahkak memang lari dr tema majlis dgn memakai baju hijau iteww bersama shawl yg baru dibeli dr ariani... malangnya shawl iteww x berapa nk panjang sbb x leh lilit dua kali.. xpe, janji ahkak nmpk vogue begedebass...
.
.
inilah syikin si pengantin baru bersama birasnya..
.
suci je kan muker ahkak... lebih2 lagi jika berposing dgn anak2... dh besar dh anak ibu...
.
dgn menu hidangan nasi daging, chef & the gang terpaksa masak berkali2 sbb cepat sgt la abih nasiknya... laksa pun laku... licin...
.
then, hari selasa, ahkak & hubby bertolak balik ke kelantan tanpa anak2... reasonnya??? ader plak budak2 kt nursery tu yg kena penyakit mulut, kuku & tangan... so anak2, dok elok2 kt kampung yer.. ibu & abah nk honeymoon kt umah..
.
disebabkan kebuhsanan melanda akibat kesunyian tanpa anak2, acara buruk lantak berjalan dgn jayanya.. bila timbang, berat masing2 naik dgn mencanak2... khuatir dgn kejadian ini akan menjadi lebih teruk, maka kami pun beli ini...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sekian sahaja catatan ahkak buat kali ini... next entry x tau la bile lagi... nanti klu ahkak rasa rajin, ahkak akan hapdet ye...
.
.

.

0 comments: