jalan2 abihkan masa…

12:25 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

cuti xmas x tau nk gi mana.. maka jalan2 je la kt kb mall.. pastu snap2 pics sikit.. pastu terima undangan main bowling antara jabatan, GLC & state.. ni pinggang ader rasa terpeleot lg gara2 main bowling…

abeed : hmmm.. boleh lari2 atas threadmill ni.. beshhhhh!!! x payah pegi gelongsor tinggi lg (taman permainan)…

widad : akak pun nk try jugekkk… nk kurus mcm ibu..

ibu : apakah motif pujianmu?? nak belon angru bird ker???

abeed : haaa… kt cini byk alat senam.. abeed nk naik beskal dia lah…

widad : kakak pun nak naik jugak, beed…

abeed : jom main ball.. abeed nk main..

widad : ibu, kakak muntah td.. 2 kali…

ibu : patut la score ibu rendah.. sebab bimbangkan kakak rupernyer… (alasan la tuh)

hmmm.. badak tgh baling bola.. isk isk.. gemukzzz la saya ni…

by the way, hari ni berat saya 72.5kg… maknanya saya turun 1 kg dlm masa 8 hari… yezzzzzzzzzz…. teruskan usaha…

0 comments:

caya cudah beca…

4:53 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

calam,

ni tite tumpang blog ibu tite.. tite nk cakap.. tite dh beca cikit.. tite dh tembam.. ibu tite celalu bicing sebab bila dukung, tite dh beyat.. lepaztu abah tite pulak amik tugas dukung tite.. tite bukan sengaja.. tite syuker shangat makan.. shemua tite rasha shedap jer..

ni jambar ni tite amik masa gi bee mall.. syuker sgt gi jalan2.. tite kan shuker senyum.. ibu tite kata, senyum tu cedekah.. dapat pahala tau..

burpppp… alhamdulillah.. tite baru lepas makan masa ni.. tu yang tite shuker sgt.. ibu bagi tite makan bubur.. tapi ibu malas nk masuk sayur2.. ibu mashak bubur kosong ajer.. tapi tite x celewet.. tite makan ajer..

ini tatak tite.. tatak tite shuker main2 dgn tite.. tatak tite shayang tite… nama tatak tite widad.. tatak x shekolah lagi.. tatak cuti.. tatak shuker pakai minyak rambut banyak2.. lambut tatak panjang.. tite shuker talik lambut dier…

oteee la.. tite penat cakap.. tite nk shushu.. lapar tulish panjang2 nih..

1 comments:

hmmm..rosak la pulak..

4:32 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

wah, penjawat awam mesti tgh gumbira sbb dh dpt bonus kan… ke tgh sedih sbb bonus abih?? korang beli aper ek?? ahkak?? eh, rahsia la.. tapi kan, bila dpt bonus kan, macam2 la pulak yg rosak.. baru2 ni, boleh la pulak tv rosak.. tv ahkak ni tv pesen lama.. yg gedabak & berat tuh.. dh berkhidmat selama 13 tahun.. patut pun rosak..

sudah rosak, maka sila turun dr tahta la.. mau menobatkan tv baru pulak di singgahsana.. maka, setelah ahkak skodeng2 poket & skodeng tv.. fenin mulanya.. apa taknya, napsu ni nk yg paling besar & latest sekali.. tp ikut kemampuan poket, tidak la mampoo nk memiliki semua itewww…

skrg ni mcm2 jenis.. tv plasma, lcd, led & 3d.. pastu ader pulak yg boleh wifi (surf tenet), hdmi (cucuk pendrive pun dh boleh tgk movie.. x payah beli dvd player), belutuuut (kalu main game di tablet, belutuuut ke tv, automatik game di tablet tu terpancar ke tv)…

last2 ahkak beli tv 40” ajer… samsung LED smart tv.. boleh connect internet, tp limited utk youtube dll.. nak fesbuk2 x leh ye guna tv ni… tp kalau beli tv yg ader web channel, tgk internet kt tv ajer…

harganya?? kebetulan promotion utk ahli senQ, harga dia RM2,499.00 (psssttt… iteww pun utang).. kalau tgk movie yg ader full HD (this tv is full HD), gambar mmg superb… maka wajib la lepas ni ahkak tukar ke astro beyond..

ok la.. ahkak chow dulu.. bye..

0 comments:

widad’s new project…

12:35 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam..

hari ni ajer dh berapa entry ahkak tulis?? 3?? 4?? ini menandakan zaman sibuk dh berlalu.. masa kt sogo hari tu, si widad beli MASK Project…

ini hasilnya setelah bertungkus lumus (dgn bantuan ahkak jugek)..

biru kuning tu belum siap.. purple kuning tu dh siap… yg pink si widad dok pakai tu belum siap lagi…

bagus aktiviti ni utk melatih, mendedah anak2 kpd seni lukis… jadi lebih kreatif katanya… habis semua warna dicampur.. sampai warna asal dh bertukar warna… kata widad, kaler campur2 lagi commmeeee sekaliiii…

0 comments:

ahkak’s new makeup..

12:24 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers..

wah hari ni banyak betul hapdetnyer yer… xpe.. korang baca ajer.. ni ahkak nk tulis.. recently masa balik dr kl ke kb, ahkak yg hanyak layak naik air asia, meronda2 sekitar lcct yg x berapa besar iteww… jalan punya jalan sambil menghabiskan masa, ahkak terperasan satu kedai jual fragrance & cosmetic.. apa yg membuatkan adrenalin ahkak bergerak pantas, apabila melihat deretan chanel cosmetic atas rak dia.. tidak ku sangka selama ini ada jugek makeup chanel kt lcct yer… maka, tanpa fikir apa2 termasuk keadaan kewangan tunai yg tidak mengizinkan (namun penyelamat tetap di bawa ke mana2), ahkak membeli compact powder & blusher…

koleksi pertama chanel adalah foundation dia.. sgt bagus utk mereka yg mempunyai kulit berminyak.. kerana smpai tghr kulit saya minyak sikit sajorkkk…

MAT LUMIÈRE

LONG LASTING LUMINOUS MATTE FLUID MAKEUP SPF 15

sila pastikan ianya MATTE iaitu khas utk kulit berminyak yer kawan2…

 

DOUBLE PERFECTION

NATURAL MATTE POWDER MAKEUP SPF 10

juga matte utk pastikan kulit kurang berminyak…

 

JOUES CONTRASTE

POWDER BLUSH

blusher… blusher MAc dh nk abis…

 

iteww ajer yg sempat dirembat masa di lcct… ahkak berenti dulu ek.. nnt ahkak tulis lagi..

0 comments:

ahkak’s diet plan…

11:45 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

now ahkak mula melaksanakan diet plan yg dh lama tertangguh, x bersungguh2, x konsisten dsb.. makanya, sejak semalam iaitu pd tarikh 21/12/11 ahkak telah mula berdiet dgn rx-lite.. tp ader jugekk laa terbabas mkn karipap masa dlm miting.. spt yg youllzz tahu, ahkak & karipap amat sukar dipisahkan…

jd, timbangan secara official pd hari ini adalah 73.5kg… perghhhh!!! berat sehhhh… pagi ni bekfes rx-lite plus segenggam cornflakes... tghri ni belum mkm lagi… oh, ahkak lupa nk minum air kosong.. xpe, lepas ni ahkak minum banyak2…

oleh sbb rx-lite ni x perlu shake pelbagai, maka tuang ajer isinya dlm mug.. tambah air panas+ air sejuk.. pastu terus minum…

ok kita nantikan timbangan berikutnya next week.. until then, daaaaaaaaa…..

0 comments:

jalan2 ke kl…

2:30 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam..

hujung minggu lepas, ahkak sakan ke kl mcm kl tu dekat la sgt.. mula2 12-15 tu ader konvensyen KIK di putrajaya.. x sempat ambik gmbar sbb gmbar org lain yg amik guna camera yg lg canggih.. 15 hb terus balik kelantan dgn last flight.. mlm tu jugek ahkak pack barang utk ke kl balik.. 16-19 berada di kl semula… letih dik nunnn…

di kl ahkak memenuhi undangan perkahwinan 2 bff.. satu di labu, satu di sg besi.. pic ader la sket… bila ahkak pegang anak ni, ate x sempat nk snap sana, snap sini.. camera ader je dlm henbeg.. tp dh photographer sibuk mengilik anak, mananyer sempat nk pose ala2 tyra banks.. bukan river banks hokeyy!!!

pengantin baru dan pengantin lama… widad x pakai lipstik.. tu kesan meminum air yg sgt merah katanya…muka ahkak nmpak matang walhal pengantin sebaya..

 

lihat si tembam iteww.. sungguh gembira dpt gi sogo… ke dia gembira dpt gambar dgn rusa kt belakang??

 

masing2 posing sakan.. sila lihat muka abeed yg sgt innocent iteww.. seolah2 tiada apa yg berlaku walhal sebelum tu melaksanakan mogok x nk pakai selipar… suka suki dia cmpak selipar, buat muka brutal dll.. maaf, ibu awak ni kadang kala hati kering melihat perangai anak yg layak dpt anugerah pelakon lelaki terbaik…

 

gigih tersenyum walaupun mata dh redup, muka dh mcm rumah tgh renovate.. mestilah menunjukkan kegagahan kerana di sebalik kepenatan iteww, dpt jugek ahkak angkut sepasang baju.. sepasang sajork?? aiyakkk… mana cukup…

 

seterusnya 18hb, wedding aisyah di sg besi…

 

ok lah… nanti ahkak update lagi..ni nk ke kb utk sign borang opsyen sbpa…

0 comments:

mak pegi haji…

2:01 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam..

ni cerita dh lama.. mak pun dh balik aji.. saje nk kongsi pic..ekekkeke..baru sempat upload dr camera.. hari tu anta mak ke senai airport..

 

ok..choww dulu…

0 comments:

tablet…

5:03 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

nowdays banyak sgt tablet di pasaran sampaikan pening otak kita nk pilih kalau nk beli tablet.. antara yg menjadi pilihan pengguna adalah samsung tablet & ipad… spt yg kita tahu, samsung menggunakan andriod manakala ipad guna apple apps.. frankly speaking, ahkak belum pernah tgk andriod apps.. tapi, sebagai bekas  pengguna iphone, ahkak kira, apple apps la yg paling banyak sekali… walaupun penggunaan ipad sgt terhad (sbb dia mesti nk jaga sales dia), ramai pengguna mula melihat andriod sbg competitor apple

0 comments:

how to add a new font…

3:33 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

kita bertemu lagi dalam entry ini.. ha, korang perasan x ahkak dh change font?? senang x korang nk baca?? sajer je ahkak nk try benda yg baru nih… okay la readers semua.. dlm entry kali ini, ahkak nk ajar mcm mana nk add new font supaya xde la korang terperuk guna font yg biasa nih… kita mesti sentiasa ke hadapan.. motif??? utk meningkatkan pengetahuan diri sendiri ajork…

mula2, korang pergila ke website yg menawarkan free font.. di sini ahkak bg demo ek… contohnya korang gi ke website nih… pastu korang tengok la font2 yg menarik hati & download…

font angle war

pastu bukak file dia… angle war

pastu klik kat Angelicwar samaada OpenType atau TrueType font file…

angle war 1

pastu klik install…

install anglewar

dh siap.. untuk double check.. bukak ms word…

dah siap install

ok… done… tapi kadang2 dia save dlm format mcm keluar demo tulisan/gambar… so kena convert dlm format TTF… mcm ni… selagi x keluar format mcm ni, memang x boleh nk install… selamat mencuba…

type file

 

hafezahzainudin

0 comments:

langkawi..

10:35 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

cuti raya haji yg lepas, kami sekeluarga (tolak zulfah) berpeluang melancong ke langkawi.. kami menginap di rumah rehat mara di plaza langkawi… uihhhhhhh.. apartmen besar giler seyyyyy!!! kami cuma berempat, maka sakan la kanak2 riang tu conquer the space/room/area… diorg sgt gembira sekali..

di langkawi kami melawat hot spring, cable car, under water world & jalan2 perabih duit.. let’s the pichas do the talking (alasan..padahal dh malas nk taip)…

IMG-20111110-00468

IMG-20111110-00466

IMG-20111110-00462

IMG-20111110-00460

IMG-20111110-00457

IMG-20111109-00447

IMG-20111109-00448

IMG-20111109-00445

IMG-20111109-00444

IMG-20111109-00440

IMG-20111109-00439

0 comments: