dan perjalanan pun bermula…

1:16 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers… jgn jemu baca blog ahkak… even kadang2 isinya pun sungguh x membina.. eh, nak wat apa isi membina ni?? kot la klu korang cari blog yg ilmiah, di sini bukan tempatnya.. kat sini merapu2 je dek oiii.. janji tulih.. tulih ape benda yg rasa nk tulih.. org meluat ke, nk muntah ke, iteww belakang kira..

ni ahkak nk cerita psl journey yg kejap on kejap off… korang mesti boleh agak kan journey aper?? journey nk lose weight la.. kejap tangguh, kejap on.. kejap trun, kejap naik.. now, ahkak nk start balik my own diet plan nih.. kali ni ahkak beli produk.. kita tgk dulu keberkesanannya dlm masa seminggu.. kalau turun 1 kg, akan ahkak gebang2 dlm blog nih..

tidak hanya bergantung pd produk, ahkak jugekk tgh usha2 treadmill.. yg berkenan di hati sudah tentunya yg mahal2.. maka skrg ahkak tgh wat analisis SWOT.. wah, siap guna analysis tool pelbagai.. sungguh praktikal.. inilah penangan KIK.. mahap, tahun ni malas nk join KIK… sian ke family yg terabai setahun dua nih..

start esok, ahkak akan menjadi pengguna setia scale yg dh terabai tuh… sekian..

0 comments:

ehem..ehem..bizi la..

4:42 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

skrg ni ahkak bizi.. terlibat dgn BR1M.. dijangka pembahagian smpai bulan april.. maka selama iteww la ahkak kerja setiap cuti hujung minggu.. nasib baik 30/3 – 2/4 balik johor sbb adik nikah… dpt la excuse kejap.. tp balik johor pun banyak kerja yg menanti..

awal minggu ni pemaju tepon.. maklumkan umah dh siap & boleh ambik kunci.. gumbira hati ahkak.. dh ada rumah sendiri.. pasni sibuk nk deco2 bersama cikjah pulak..

tapi nasib baik ahkak ader pembantu… chewahhh… pembantu ker?? oleh sebab ahkak duduk klate & xde masa nk cari perabot, maka ahkak tempah je dik.. tempah dgn siapa tuh?? dgn company ini…

skang ni kita pening2 kan kepala nk carik home appliances pulak.. hai, pening… x balik johor lg dh pening.. ye la.. masa suntuk.. mula2 mesti tempah grill dulu.. pastu cari reel langsir.. pastu tempah langsir.. pastu baru boleh beli barang2.. betul x turutan nih??

grill plak ahkak berkenan yg ini.. tp nk cat putih..

so skrg ni mari kire2 bajet nk beli home appliances…

lampu, kipas, aircond, water heater.. ape lagi ek?? pening,pening..

0 comments:

new beauty collection..

10:32 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

alhamdulillah.. setelah ahkak mengskodeng beberapa drugstore ie watson, guardian dll sebab nk carik maybelline mineral make up kt bawah ni.. usaha ahkak x berhasil dik.. letih je jalan2 keliling shopping complex burn calory.. tp tiada hasil rembatan..

nak cari yg macam kat atas ni.. tapi x jumpe2.. sedih rasa hati…

last2 ahkak termasuk ke butik the body shop.. dulu memang xde mineral makeup dlm body shop.. pastu semalam try tanya2.. rupanya the body shop dh ada rangkaian mineral makeup.. suker sangat ahkak..

so ahkak beli compact foundation dgn loose powder dia.. hari ini officially pakai mineral makeup yg sesuai utk kulit muka bermasalah… coverage ok.. wajah nampak lebih segar & bertenaga..

korang nampak x jerawat ahkak?? here & there seantero wajah… urhhhhhhhhhhh… letih nk pikir psl jerawat… try compare dgn gambar di bawah..

ok masa ni tgh slim.. muka pun nmpk bujur… masa ni still ada jerawat tp xde la macam sekarang.. bila nk kurus ni…

mungkin lepas ni kita try MAC Mineralize pulekkk… hihihi…

sekian..

p/s: terima kasih sbb membaca coretan ahkak yg merapu meraban..

0 comments: