another apple in my eyes

10:31 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers..

well, nmpknya dh bersawang2 blog ni..nk buat mcm mana..xde masa nk hapdet.. now ahkak bersiaran langsung dr labis johor.. menghabiskan pantang di sini..n menggunakan tablet utk entry kali ni..agak terkial2 jugak.. tapi kita mesti habiskan apa yg kita d mulakan..that's spirit yg kita mahu..

sedikit perkembangan semasa...now dh masuk hari ke 43 ahkak menjalani rutin pantang..rutin ke?? baby pun semakin semangat.. sudah x mahu tido..asyik nk berjaga..kita flash back 44 hari yg lalu...jeng jeng jeng...

(tirai panggung dibuka)

6 dis 2012..

lebih kurang jam 10.30 malam, ahkak n mr hubby tiba di pakar perdana kb disebabkan rasa contraction semakin kuat..lepas register, terus masuk labor room n misi kata baru 2cm jalan buka..so kami berdua pun tunggu la lagi smpai tertido dgn lena dln labor room..

jam 5 pg 7 dis 2012 doc check baru 3cm buka..lambat sungguh ia terbuka mcm siput..ye la..kang kalau laju sgt mahu rasa tercabut nyawa..hihihi..maka ubat pun dimasukkan dlm drip..oh saya sgt x suka masuk2 ubat nih..

seperti yg dijangka, rasa sakit makin cepat n kerap..tapi saya tetap tabah tahan sakit..sambil mendengar bacaan surah maryam drp henset..x rugi install alquran pro..boleh dgr org ngaji di saat x larat nk aca..alasan je tuh..bukan x larat,unsur2 kemalasan n hasutan syaitan di kala sakit2 mula melanda..

even dh masuk drip,semapt juga ahkak g toilet..usung la drip tu..last2 darah beku kt jarum..misi terpaksa ekjas drip buang darah beku utk masukkan botol kedua..

agaknya berkat dengar surah maryam,ahkak mampu tahan sakit..tidak la smpai pegang besi tepi katil sekuat hati..every time rasa kontraksi,ahkak usap perut n konon2 berbual2 dgn baby..pd hal sakit jugak masa tuh..cuma ahkak main psiko di situ supaya x fikir sgt psl sakit..

then misi tanya,boleh tahan x lagi?? masa tu ahkak rasa boleh tahan lg tapi mcm dh rasa nk beranak..so bgtau misi dh ada rasa sakit..misi pun check jalan..dh 8cm..


misi pun panggil doc etc..pastu suruh teran..ahkak masa tu xde la sakit sgt..jd teran pun mcm dh x reti nk teran..so ahkak cuma tarik nafas dalam2 n lepas..mcm x rasa pun baby nk kuar..tapi doc kata teran lagi..baby nk keluar dh..sikit lg..ahkak ni x rasa sakit pun..tarik nafas n lepas aje..smpai la baby keluar..

maka lahir la baby bam bam boy seberat 3.7kg..masa tu dh pukul 9.30pg...memandangkan both bb n mother in great condition maka kami balik rumah pukul 6 ptg hari yg sama..

ni ahakak nk bgtau..ahkak boleh tolerate dgn sakit nk bersalin sbb sakitnya hilang bila bb kluar..tapi ahkak paling x tahan masa kena jahit..aiyohhh..sakitnya lebih drp nk beranak... pastu makan masa pulak nk baik jahitnya..kalau x jaga betul2,nanti kena infection la..apa la..mcm2..


ok la..enjoy the pics...his name is ahmad haseef firhad...moga2 menjadi anak yg bijaksana spt namanya..

0 comments: