skin revive..

9:53 AM Hafezahzainudin Z 3 Comments

salam readers,
.
.
being a mom of two, an employee & a wife membawa maksud 'xde masa untuk diri sendiri'... then masa berlalu pergi bersama usia yg kian meningkat.. one day, saya tersedar 'sampai bila harus mcm nih.. xde masa langsung utk manjakan diri sendiri'... maka, semasa ketiadaan anak & hubby (masa tu derang semua balik Kedah tinggalkan aii sorang2 sbb aii x leh nk cuti pd ujung thn), cikjah merancang utk survey je tempat treatment yg best... last2 terparangkap dgn buat facial & eye treatment...
.
.
Leonard Drake... korang mesti pernh dengar nama ni kan??? di bawah Aster Spring-Origin of Beauty berteraskan product Dermalogica sbg skin care product, Eve Taylor sbg aromatherapy oil & Averine sbg make-up product, perkhidmatan yg diberikan amat istimewa... ia juga mengaplikasikan konsep face mapping (ingat kemiskinan ajer yg ader poverty mapping.. face pun ader jugak)..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cikjah sempat mencuba soothing treatment utk menstabilkan my sensitive skin & eye treatment utk reduce fine wrinkles & dark circle... hasilnya WOWWW!!! dgn immediate result, u can see the differences & changes... ter'amaze' dgn hasil yg memberansangkan, aii pun telah register as a member of Leonard Drake & bakal menikmati begitu banyak potongan for treatments & products...
.
.
penggunaan product Dermalogica banyak membantu cikjah meningkatkan kualiti kulit yg selama ini tidak mendapat vitamin & pengabaian produk yg sesuai.. pemilihan Eve Taylor oil utk sensitive skin banyak membantu meredakan keadaan kulit... dgn khidmat nasihat pakar kecantikan yg terlatih, cikjah tidak perlu ragu2 utk mengajukan sebarang persoalan mengenai rawatan, kecantikan dll...
.
.
sekarang, cikjah terpaksa menggunakan Dermalogica sensitive skin trial set utk menuetralkan keadaan kulit.. kata pakar, keadaan persekitaran yg membuatkan kulit muka jd sensitif bukannya dilahirkan dgn kulit sensitif... selepas keadaan kulit menjadi seimbang, barulah boleh tukar ke skin set yg lain... maybe oily skin kot... or maybe dry skin... sbb if kulit kita dry dari dalam, ia akan keluarkan lebih banyak minyak & kita mensalahtafsirkan kulit kita sebagai oily skin, padahal kita sebenarnya dry skin...
.
.
so rakan2 yg dh mula melupakan treatment2 utk diri sendiri, sedarlah bahawa kecantikan yg dianugerahkan ini mesti dijaga & dipelihara sepenuhnya.. belailah diri anda...
.
.

tuan blog plak nk berposing...
.

.

cian..tangkap gambar sindirik...

.
.

3 comments:

selesai 1 majlis & more to come..

4:48 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

p/s: entry ni dh lama... dok save dlm draft.. hari ni baru publish... apa2 pun, enjoy...
.
.

salam readers,
.
alhamdulillah dah selesai satu function yg dikira besar... majlis ni adalah bersempena penamaan semula nama jambatan yg menghubungkan bukit bunga, jeli - buketa, thailand yg disempurnakan oleh PM kedua-dua buah negara...
.
.
.
.

as urusetia yg pd mulanya di jemput sbg ahli jemputan, aii pun melaksanakan tugas mengenalpasti VVIP & tempat duduk mereka... aii pilih 2 org ajer yg aii kenal... so x yah lah tercari2 ke sana sini...
.
.

media pun memenuhi lapangan.. banyak la jenis2 kamera DSLR & videocam yg dpt dilihat... pastu dpt la peluang tgk wartawan RTM wat liputan rasmi... yg aii rasa kelakarnya, si wartawan ni dok tanya kami nama program... haihhh!!! dah lama dok tercongok kat dpn pentas pun masih x tau lagi ka majlis hape nih??? aparaaa...
.
.

.
.
so kami sbg urusetia dpt la naik jambatan & di scan segala oleh tentera thai (walhal tempat dia scan kitorg tu masih dlm sempadan mesia lagik)...
.
.
aii tgk najib dr kejauhan je... malas nk tengok dr dekat... org ramai sgt... oh, rosmah pun datang jugak masa majlis ni... derang naik heli...
.
.
masa lepas majlis ni, tetiba PM nk melawat belah malaysia iaitu tmpt yg di khaskan utk org ramai yg dihiburkan dgn pelbagai jenis persembahan menarik... masa tu aii ader kat sebelah pentas tempat najib berucap.. apa lagik klu bukan khemah jamuan makan... muahahahahha...
.
.
.
.
lepas makan, aii & konco2 terus cabut balik... bukan balik ke umah ye... balik ke pejabat... ni skang ni aii tgh bz buat fail meja yg macam-pernah-wujud-tapi-tak-tau-kat-mana... hahahhaa... wat dari mula... wat yg chantique, vogue & kellazzz...
.
.

0 comments:

my new weight...phewww!!!

9:22 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,
.
setelah sekian lama, angka di penimbang spt x memberikan kerjasama terhadap cikjah serta membuatkan aii SOOOO DEPRESSEDDDDD lately... ye la kan... aii makan ciput jer (tp kadang2 kantoi jugak), aii wat skipping, star jumping & abs training... even baju makin longgar, the number on the scale tetap la cenggitu je... balik2 68-69kg...
.
but today, after i started my new menu yesterday, i lost 1kg... woaaa!!! i'm now 67.6kg... so utk meraikan kejayaan ini, aii puasa hari ini yer... glad to see the new number... yess!!! angka 55kg iteww menjadi idaman hatiku...
.
some good news to tell... i'm now nak wat sket clearance my Herbalife stock... yg aderFormula 1 perisa coklat je... Formula 3 & teamix... saper2 berminat boleh contact saya melalui email yer...
.

0 comments: