raya 2012

11:17 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

enjoy the pics… malas nk tulis panjang2.. tahun ni raya di kedah.. sekian..

0 comments:

rezeki menjelang raya…

9:06 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers..

hari ni ahkak nk kongsi kegembiraan atas rezeki pemberian Allah menjelang raya baru2… Alhamdulillah kawan2, ahkak berjaya dlm temuduga HLP 2013 baru2 ini.. memang x tergambar betapa terharunya perasaan ahkak bila bukak website esilav & lihat keputusan temuduga… perasaan semua bercampur baur hingga menitis air mata.. sungguh ahkak x sangka boleh lulus..

maka yg penting sekarang adalah persiapan mengambil IELTS semula.. taklimat penerima HLP 2013 serta ambil surat tawaran pula diadakan di Putrajaya pd 13 Sept ini.. alhamdulillah… rezeki anak2…

0 comments:

ramadhan bakal berakhir..

4:34 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,

dalam kesibukan kerja, cari baju raya,kuih raya,kasut raya,tudung raya,songkok raya,setokin raya, sedar x sedar ramadhan sudah sampai ke penghujung… tahun ini alhamdulillah merupakan kali ke-4 ahkak dpt berpuasa penuh gara2 ketermengandungan ini… hihihi.. so x payah la kalut nk ganti puasa lepas ni.. kita puasa sunat ajer…

ramadhan kali ini mengajar ahkak banyak perkara.. banyak jugak improvement dlm diri ahkak.. contohnya kalau tahun lepas asyik beli lauk di param sajer, tahun ni gigih memasak.. tatkala si isteri yg cumil ini berperang di dapur, maka si suami yg gagah perkasa pula gigih berperang dgn anak2 cumil 3 org iteww.. kadang2 sis suami yg gagah perkasa turut tumbang di medan perang apabila terlepek di depan tv sambil membiarkan askar2 ciliknya berperang sesama sendiri.. maka gegak gempita la satu rumah dgn suara 2nd komander memberi arahan drp dapur sambil tangan gigih memegang sudip…

tidak ketinggalan juga tahun ini satu improvement bila mana dpt mengerjakan solat tarawikh sekali.. iye, sekali ajer.. tahun lepas non-ado.. tahun lepas-lepas non-ado jugak.. kira peningkatan la tahun ni.. itupun sebab ader mak yg tolong tengokkan budak2 masa dia datang sini.. dapat lah ahkak gi tarawikh dgn widad & mr hubby… tapi buat 8 rakaat je.. sebab widad dh mengadu penat..

tahun ni giliran beraya di kedah.. persiapan alhamdulillah berjalan dgn lancar.. baju kurung ahkak + anak pompuan 3 pasang, baju melayu abeed 2 pasang,baju mr hubby sepasang aje sbb dia kata buat apa baju raya banyak2.. baju kasual anak2 masing2 ader lebih 3 pasang.. ahkak main rembat ajer..mula2 beli 2 pasang sorang..pastu mcm rasa x cukup..then beli lagi..boros?? ye, saya memang boros… kasut raya semua ada sepasang sorang.. termasung mak buyung yg pd awalnya nk pakai selipar cabuk sajork..tapi mengenangkan aper kelas pakai selipar jepun yg dibeli masa gi sunway lagoon hari tu,terpaksalah menggagahkan diri mengunjungi butik kasut yg ada.. tapi tetap la pilih pattern cam selipar jepun..pasal kaki dh mengembang..sandal karang takut x boleh sarung pulak.. saya juga turut menghadiahkan mak 3 pasang kain yg sama pattern dgn baju raya kami..walaupun x beraya di johor,tapi kami tetap pakai baju yg sama tema kekdahnya..

puasa kali ni ahkak berjaya mencuba beberapa resipi baru.. ikan bakar, puding roti,udang+sotong tempura (ala,campur tepung tempura je pun)…menu yg lain tu dh biasa masak.. so far hasil air tangan mendapat pujian terutama puding roti.. kembang sekejap… cuma ahkak x sempat nk buat kuih raya..mcm sempat..pukul 9 mlm dh tutup lampu..ekekeke…

maka di kesempatan ini ahkak nk memohon seribu maaf kepada pembaca semua sekiranya ada perkataan ahkak yg mengguris hati korang.. selamat hari raya..maaf zahir batin..

1 comments:

my humble home..

3:40 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

entry kali ni ahkak nk cerita psl rumah yg masih lagi belum sempurna.. tapi dh boleh la nk duduk.. masa ahkak balik cuti nuzul quran itu hari, sempat lah menjengah rumah & beberapa jenis barang kelengkapan rumah di hantar pd masa itu.. namun ada juga yg x sempat hantar ketika ahkak ada..

aahkak pulak lupa nk tangkap gambar.. ni sempat snap bila dh kunci semua pintu bilik & teringat nk ambik gambar.. jd nya ambik gambar 2 bilik ajer.. 2 bilik lg x sempat sebab org dh pakat tunggu dlm kereta.. jd enjoy the pics yer…

ni bahagian dapur yg ditambah.. kecik ajer..x besar mana pun..nk buat island pun x dapat..xpe la, bukannya ahkak nk menetap di sini pun..rumah singgah la katakan..but now,dapur & hud dh pasang.. paip sinki pun dh pasang..cuma masa pasang ahkak xde..dh balik kelantan..mak aje yg ader..mak kata penutup table top tu ajer yg x siap lagi..harap2 dpt siap sebelum raya..

yg ni pula dapur asal yg dh di transform menjadi dining area.. sinki asal dh ditukar dgn sinki yg lebih elegan kekdahnya.. lihat gril iteww..itu la gril yg dipasang di setiap penjuru umah…

ini pula living room.. oleh kerana perabot yg ditempah belum smpai lagi, maka kita ambik gmbar lampu shj ye.. ahkak beli lampu siling & lampu dinding yg sama pattern bg tujuan penyeragaman..

yg ni family area.. tempat tengok tv sebenarnya.. tengok.. astro dh pasang..tapi tv x sampai lagi masa tu..hehehehe…now tv dh ada dah..meja tv pulak x smpai lagi..ekekekek..insyaallah,hari ni sebahagian perabot akan sampai…

ni dinding kt family area..motif nk tunjuk lampu tuh je…ekekekek…tetap guna tema lampu putih..konon2 french style.. even kipas kt dining area pun putih…

ni the smallest room antara 4 bilik..so ahkak decide nk buat bilik solat ajer..so far masih memikirkan perabot apa yg sesuai..ingat nk beli meja konsol utk buat kerja sikit2..then maybe sofa ke letak kt situ..bilik ni di luarnya adalah dapur ye..langsir pun baru pasang masa ahkak balik..nasib baik ader abang yg bantu gantung langsir..

ni bilik mak saya..kalau dia dok sini,maka di sinilah biliknya..tu kabinet pasang siap..katil pun baru sampai.. cadar tu dulu saya guna masa majlis perkahwinan saya..dr terbiar dlm plastik,saya pun guna cadar tu utk bilik nih..

ni gambar bilik yg sama cuma sudut yg berbeza…jika diperhatikan, curtain biasa singkat drp day curtain disebabkan poles yg dipasang adalah tinggi sedikit drp rail langsir..

area lain,ahkak minta mahap banyak2..memang terlupa nk ambik sebab sibuk sgt membasuh rumah di kitchen area.. insyaallah,kalau ahkak balik johor,ahkak akan ambik pic banyak2 sebab masa tuh dh banyak perabot yg smpai.. sekian

0 comments: