klu saya kurus, saya nk pakai....

10:22 AM Hafezahzainudin Z 4 Comments

working attire



black & white casual



goldish gurl



turqoise lurve




4 comments:

can i afford it?

2:02 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

.
.
.
.
lets see if the colour is white..
.
.
.
.
it's bugatti veyron & the price is starting from $1.5 mil.. hihihi..
.
p/s: SOOO GORGEOUSSSSSS
.

0 comments:

world largest manmade island-THE PALMS

1:18 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

they called it as PALM TRILOGY.. palm jumierah, palm jebel ali & palm deira..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
p/s: i called them AWEEESSSOOOMMMEEE!!!!


0 comments:

SOOO adorable

12:05 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pictures copied from 5577 studio..
.

0 comments:

ader kemajuan nampak

6:12 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,

wah, ader peningkatan nmpk dlm blog masing2.. dh ader signature.. x sesia cikjah post tutorial cmne nk add signature.. next time cikjah post entry cmne nk add static image kt blog plak.. ala, yg lmbang pompuan gedik dgn perkataan Herbalife kat belah kiri bawah blog cikjah ni lah..

yg ni tutorial dia panjang sket.. tp if yoallzz follow me betul2, mesti menjadi punye... semua yg cikjah buat nih, cikjah buat sendirik.. kadang2 confuse gak nk baca HTML code.. tp i cuber je.. bila berjaya, sgt seronok rasanya..

tp ader satu je yg cikjah teringin nk wat.. wat banner sendiri... nnt cikjah study dulu cmne nk wat banner.. bile dh berjaya, akan cikjah gebang2 dlm blog ni & yoallzz pun boleh cuba jugak..

oh, hampir lupa.. berat terkini pd 24 julai 2009 adalah 68.6kg.. sgt suker hokeh.. untul then, bye2..

0 comments:

another happy person..

1:54 AM Hafezahzainudin Z 4 Comments

i received an email from my customer & she gave me the feedback of taking HL..
.
Salam cikjah
.
Nampaknya Herbalife dah serasi ngan tekak n perut sy..alhamdulilah boleh telan..Baru 3 minggu minum..tu pun sekali jer 1 hari..berat dah turun 4kg!Maybe sbb still breastfeed kot..tu yg cepat turun.
.
Ingat nak order stok. Kalau sy mintak itemised price list boleh tak? Senang nak bajet order...
.
Antara item2 yg menarik perhatian:
F1F3Roasted soy nut
Protien bar-coklat
or ade produk2 HL lain yg cikjah nak syorkan?Thanks!
.
dia sgt happy hokeh..lost 4kg dlm masa 3 minggu?? wow!!! cikjah pun x dpt result cenggitu.. tahniah kpd cik S krn berjaya mengurangkan berat bdnnya..
.
ader lagik ke mereka yg ragu2 psl HL?? rugi tau klu lambat cuba HL..
.

4 comments:

award from kaseh..

9:07 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

dear readers,
.
first of all, thanks sbb sudi singgah kt blog cikjah yg x seberapa nih... cikjah cubalah menceriakan blog ni supaya korang x jemu memandang.. asyik teringat je nk baca blog nih.. so cikjah try juga post at least 4-5 entry seminggu.. supaya bila korang dtg bertandang, ader la mende yg nk dibaca..
.
kali ni cikjah dpt award dr k kaseh.. actually alinx pernah beri cikjah award nh.. but now it's from kaseh.. tq to kaseh krn sudi bg saya award... oh!!! lihat la dunia.. kaseh, i'm really2 appreciated.. rasa ala2 diva la plak..ahakzzz!!
.

so, apa yg cikjah perlu buat adalah menjawab beberapa soalan berkaitan kaseh & diri sendiri..

Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

1. kaseh adalah org yg bertanggungjawab menganjurkan TBL Malaysia Blogger.. ingat senang ke nk wat semua tuh?? kaseh je yg sanggup nk wat tau.. korang sanggup??

2. sgt syg kt tuceng..

3. tgh giler2 berusaha utk menjadi selim melim.. jap lg klu dia selim, yoallzz tergoda tau..

4. sgt penyayang hokeh...<-- ayat puji.. k kaseh, bg la cikjah menang TBL.. ni dh puji melambung2 nih..

5. cikjah rasa k kaseh ni stylo sbb manyak je link shopping online dia..

Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

1. hobi tido.. suka makan.. suka eskem.. suka coklat.. suka cheese choc..

2. saya rasa saya gemuk.. sgt gemukk..

3. saya suker giler dgn cerita full house korean drama tuh..

4. saya rasa saya ni amat membosankan.. tp org2 sekitar saya sgt suka kawan dgn saya.. tidakkah aku ini membosankan???

5. sgt sukakan teknologi terkini...

6. xde sekor pun pet kn umah.. klu ader pun ikan yg bela kat dlm blog..

7. suker mekap2.. nasib baik x jd mak andam..

8. sgt sensitif bile tgk criter industan & crite2 sedih nih.. tangkap leleh babe..

9. sgt malas nk basuh kereta.. even nk bwk ke car wash pun malas.. motif?? agaknya mmg pemalas kot..

10. x suka masak.. tolong la.. lebih rela kemas umah hokeh..

Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

semua sekali yg baca blog nih.. terus buat tag nih.. jgn tunggu lagik..
.
Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged
.
no need... just do it!!
.
Paste the award badge in your sidebar.
.
ok dear... nnt i tepek hokeh..
.

0 comments:

etc

intergriti

2:14 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

dear readers,
.
pernahkah anda dengar perkataan ini?? perkataan ini lah yg banyak kali diulang2 oleh para pemimpin dr peringkat yg atas sampai la ke bawah.. jd, cikjah assume, semua dh tau kan apa iteww integriti.. so x payah la cikjah nk cerita lagik amenda 'intergriti' ini..
.
kt sini cikjah x nk membebel psl intergriti.. cuma nk share satu story yg menarik.. maybe some of u dh pernah dengar cerita ini.. so, begini la ceritanya..
.
di suatu negeri yang dinamakan Negeri Antah Berantah, tinggal sepasang suami isteri yang sudah tua.. mereka tidak dikurniakan cahaya mata sejak berkahwin.. namun, kasih si suami pd si isteri tidak pernah berbelah bahagi.. malah tiada sedetik pun perasaan marah kpd isteri kerana x mampu memberikan zuriat keturunan kepadanya.. saban hari, si isteri ditatang seperti minyak yg penuh.. mereka hidup dgn aman damai.. pak tua & mak tua gelaran diberi oleh penduduk kampung..
.
adapun si suami ini tiadalah berharta.. hanya kapak buruk menjadi punca pendapatan.. kerja suami sbg penebang pokok tidak menjanjikan upah yg lumayan.. hidup mereka suami isteri amat daif.. namun pasangan itu tetap bersyukur di atas nikmat yg diperolehi..
.
suatu hari, si suami menebang pokok di kawasan hutan bersebelahan dengan sungai besar.. hari itu cuaca tidak elok.. angin bertiup kencang.. si suami tetap sabar menebang.. tung, tung, tung.. bunyi kapak pak tua.. dengan tidak semena-mena, kilat menyambar pokok yg sedang ditebang.. aduh!! jerit pak tua.. maka, terlepas la kapak buruk itu ke dalam sungai..
.
tanpa berlangah masa, pak tua terjun ke dalam sungai untuk mencari kapaknya.. sudah 4 kali pak tua menyelam ke dasar sungai.. namun hampa.. kapak usang miliknya tidak dijumpai.. menangislah pak tua di tebing sungai sambil meratap nasibnya pada hari itu.. tangisan pak tua didengari oleh pari2 air.. maka timbullah pari2 air utk menolong pak tua..
.
pari2 air: wahai orang tua.. mengapakah kamu menangis di sungai ini? tahukah kamu bahawa tangisan kamu itu mengganggu raja kami yg sedang beradu?
.
pak tua: wahai pari2 air yg jelita.. hamba menangis bukan kerana apa.. cuma kapak buruk hamba terjatuh ke dalam sungai.. puas hamba mencarinya tetapi tidak berjumpa.. malanglah nasib hamba kerana kapak itu saja punca pendapatan sekeluarga..
.
pari2 air: usahlah bersedih orang tua.. hamba akan menolong tuan hamba...
.
pari2 air menyelam ke dasar sungai dan mengambil kapak yg diperbuat drp emas lalu dipersembahkan kepada pak tua..
.
pari2 air: inikah kapak tuan hamba?
.
pak tua: bukan.. itu bukan kapak hamba.. kapak hamba sudah buruk & berkarat2..
.
lalu pari2 air menyelam sekali lagi dan membawa naik kapak yang diperbuat drp perak..
.
pari2 air: adakah ini kapak milikmu, wahai orang tua??
.
pak tua: oh, tuan hamba.. ini juga bukan kapak hamba.. kapak hamba tersangat buruk la rupanya..
.
lalu menyelam la si pari2 air ke dlm sungai untuk mencari kapal milik paktua.. kali ini pari2 air mambawa kapak yang diperbuat drp tembaga..
.
pari2 air: wahai orang tua, katakan bahawa ini kapakmu..
.
pak tua: bukan.. ini juga bukan kapak hamba.. kapak hamba diperbuat drp besi biasa.. & kini rupanya berkarat2 jua adanya..
.
maka terjumlah si pari2 ke dasar sungai & mengambil sebilah kapak besi yg sudah buruk.. lalu kapak itu dipersembahkan kpd pak tua..
.
pak tua: ah, pari2 air.. ini lah kapak yg hamba cari2.. syukur.. ditemui jua akhirnya.. terima kasih pari2 air..
.
pari2 air: wahai org tua yg jujur.. hamba tidak pernah berjumpa dgn manusia yg tinggi integriti sepertimu org tua.. sebagai balasan di atas kejujuranmu, maka terima la kapak emas, kapak perak & kapak tembaga supaya dapat diperbaiki kehidupanmu..
.
sejak hari itu, kehidupan pak tua suami isteri mula berubah.. rumah yg dulu usang diganti dgn banglo mewah.. tiada lagi pakaian yg compang camping.. cerita pak tua mendapat perhatian seluruh pelusuk negeri..
.
pd suatu malam di kala bulan mengambang, mak tua menyatakan rasa yg selama ini dipendam dlm hati.. bertanyalah mak tua akan kebenaran yg didengar kpd suaminya yg tercinta.. maka pak tua menceritakan apa yg berlaku.. mak tua berasa sgt teruja & ingin ke tempat kejadian.. pak tua pun bersetuju utk membawa isterinya ke hutan tersebut pd keesokan harinya..
.
pagi menjelang.. maka bersiaplah suami isteri utk berangkat ke hutan dgn menaiki kereta kuda & dua pengawal.. setelah smpai ke hutan, hanya pak tua & mak tua sahaja yg berada di tempat kejadian.. mak tua yg sudah sakit2 lutut, berjalan2 di tebing sungai sambil mengamati persekitaran di situ..
.
mata mak tua yg sudah kabur itu tidak perasan akan sebatang kayu di hadapannya.. kakinya tersadung di kayu tersenut lalu terjatuh ke dalam sungai...
.
mak tua: tolong! tolong! abang tolong!!
.
pak tua: isteri ku!!
.
mak tua semakin tenggelam dibawa arus deras sungai.. pak tua menyelam ke dalam sungai utk menyelamatkan isterinya.. namun segalanya sudah terlambat.. isterinya tidak dijumpai.. menangislah pak tua teresak2 smbl menyeru pari2 air... maka timbullah pari2 air..
.
pari2 tua: wahai orang tua.. mengapa tuan hamba mengangis lagi? tidak cukupkah harta yg hamba bekalkan?
.
pak tua: bukan itu wahai pari2.. isteri hamba terjatuh ke dlm sungai.. puas hamba mencarinya namun tidak jumpa..
.
pari2 air: jgn risau orang tua.. hamba akan menolongmu..
.
lalu menyelamla si pari2 air... kemudian pari2 muncul kembali smbil membawa seorang perempuan muda yg tubuhnya menggiurkan & raut wajah yg amat jelita.. bertanya si pari2..
.

pari2 air: wahai orang tua... inikah isteri tuan hamba??
.
pak tua: ya pari2 air.. inilah isteri hamba yg hamba cari2 dr tadi..
.
pak tua pun terus memimpin tangan wanita muda yg cantik itu ke rumahnya..
.
sekian.
.
.
p/s: sila muntah hokeh!!! ader perkara yg kita blh pegang kpd integriti & ader yg x...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

0 comments:

mirror, oh mirror!!

12:41 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

dear readers,
.
jom kita tanya cermin... cermin, oh cermin.. agak2 cermin lah, sape ek antara wanita tercantik di dunia???
.
.
.


.
.
.
.
..
.
.
silalah pitam lepas tengok entry nih.. hihihi..
.

0 comments: