gadget,

oh iPhone

10:54 PM Hafezahzainudin Z 3 Comments

dear readers,

this post akan mengujakan pencinta gadget & technology spt cikjah.. well, cikjah amat sukr giler dgn iPhone apatah lagi dgn design dia yg sgt CUNNNN sgt.. plak tuh, byk application yg boleh download ke iPhone kita...

ingat tak.. dulu masa mula2 launch, iPhone ni hanya ala2 PDA semata2 tanpa kemudahan 3G.. x lama lepas tuh, muncul plak iPhone 3G dgn pilihan memory 8gb & 16gb plus casing boleh pilih antara putih atau hitam (terpakai utk 16gb jer).. wah, masa tuh berduyun2 mak yong & pak yong beratur nk dapatkan iPhone nih..

until now, kehangatan iPhone masih lagi dirasai.. bak kata budak muda sekarang, sape yg ader iPhone ni dikira "gerekk seh!!".. aku pun nk pakai gak.. tp bila dh kena ikat kontrak 2 thn dgn Celcom atau Maxis, terpaksa la pikir banyak2 kali sbb i ni pengguna postpaid 'i follow'..
the thing is, now iPhone dh keluar versi baru pulak dh.. iPhone 3GS katanya.. available only 16gb or 32gb... 32gb?? besarnya storage dia.. x yah susah2 nk beli meemory card lagik.. design still sama.. but byk application yg di upgrade & ditambah.. camera pun 3 mp dh (seblm ni 2mp jer)..

dan apabila cikjah godek punya godek.. nk carik price iPhone 3GS di malaysia nih, so dpt la link nih.. wow!! quite pricy.. tp dh unlocked & free from any contract... tp cikjah dh register dh utk newsletter dia.. so, any available phone akan diinform pd cikjah dgn harganya sekali.. once harga dia turun, of course la cikjah grab satu kan...

You Might Also Like

3 comments:

  1. NOKIA N97 PON LBH KURANG KOT DGN IPHONE NI.... SIAP ADE QWERTY KEYBOARD LG....

    ReplyDelete
  2. tp nokia x berapa gerekk la.. hihihi...

    ReplyDelete
  3. Cik Jah, sambar jgn tak sambar...
    Adalah sangat heaven tepon ni..Jeles jer tgk org pakai tepon ni..dok tumpang tgk youtube drpd iphone housemate la ni..mcm tak nak pulang balik jer..hehehe..

    ReplyDelete