how to add a new font…

3:33 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

kita bertemu lagi dalam entry ini.. ha, korang perasan x ahkak dh change font?? senang x korang nk baca?? sajer je ahkak nk try benda yg baru nih… okay la readers semua.. dlm entry kali ini, ahkak nk ajar mcm mana nk add new font supaya xde la korang terperuk guna font yg biasa nih… kita mesti sentiasa ke hadapan.. motif??? utk meningkatkan pengetahuan diri sendiri ajork…

mula2, korang pergila ke website yg menawarkan free font.. di sini ahkak bg demo ek… contohnya korang gi ke website nih… pastu korang tengok la font2 yg menarik hati & download…

font angle war

pastu bukak file dia… angle war

pastu klik kat Angelicwar samaada OpenType atau TrueType font file…

angle war 1

pastu klik install…

install anglewar

dh siap.. untuk double check.. bukak ms word…

dah siap install

ok… done… tapi kadang2 dia save dlm format mcm keluar demo tulisan/gambar… so kena convert dlm format TTF… mcm ni… selagi x keluar format mcm ni, memang x boleh nk install… selamat mencuba…

type file

 

hafezahzainudin

You Might Also Like

0 comments: