syurgaku…

9:50 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers kesayangan semua,

dah lama kita x bersua muka.. maklumlah, ahkak bz sesangat smpai nk hapdet pun x sempat.. lagipun gambar2 byk x transfer ke dlm laptop.. tu yg jd lagi malas nk hapdet.. recently, ahkak berjaya jugak transfer gmbr dlm henset kt laptop.. so, ni tgh curi2 masa nk tulis/kemaskini/hapdet blog yg dh bersawang ni.. ahkak skrg ni ambik gmbar dgn henset je dik..senang.. x memberatkan henbeg ahkak yg dh sedia berat dgn pelbagai perkakasan iteww..

psl entry ni, ahkak nk cerr tentang umah ahkak yg masih lagi under construction.. so far dh cat dlm 1st layer.. jubin semua dh pasang.. syiling dh siap.. bathroom tu hanya x pasang toilet bowl & sink lg.. pintu & tingkap pun belum pasang..

rumah ahkak ni of course la kt negeri kelahiran iaitu johor darul takzim.. ahkak beli dgn pemaju je.. ahkak ni mana la ader tanah.. jd alhamdulillah, rezeki ahkak dpt rumah semi d corner lot… utk pengetahuan semua, rumah ni dh di book smpai 3 org.. tp sbb agaknya kelayakan kewangan mereka x diizinkan, maka x lulus loan… ahkak pun cuba nasib… syukur, loan ahkak lepas…

seakan menjadi agenda wajib setiap kali balik johor, ahkak akan tgk progress umah ni.. so, enjoy the pics..

IMG-20111127-00601

pemandangan dr sisi tepi…

IMG-20111127-00602

pandangan hadapan..

IMG-20111127-00590

IMG-20111127-00592

IMG-20111127-00588

IMG-20111127-00535

living room..

IMG-20111127-00612

master bedroom..

IMG-20111127-00553

bedroom 2..

IMG-20111127-00582

bedroom 3..

IMG-20111127-00581

bedroom 4..

IMG-20111127-00577

kitchen..

IMG-20111127-00619

dining..

ahkak verangan nk konsep ala2 modern french style… so far, dh survey2 perabot dlm tenet je.. rujukan utama adalah ikea.. ekekeke.. antara konsep yg catch my eyes spt di bawah.. harap2 jd kenyataan..

 

living room

small_living_room_002

Country-French-living-rooms-2

French-country-resized_e_3037d1bce01c13631a6a31672519ba90

980105e48501

stylequiz1

homes-paris-inpsired-pebble-beach-1-0409-lg

 

bathroom

French-style-bathroom

bhgmakeover9630

London_House_With_a_French_Style_Bathroom_Design

 

bedroom

43

french-style-bedroom-decorating-ideas.5

203-936R-SET

London House With a French Style Bedroom Design

 

dining

gustavian-greige-french-dining-room-linen-table-clothe-chairs-belgian-style-decorating-eclectic-home-decor-ideas-southern_accents

d0ca04b39d73

antique_reproduction_custom_handmade_carved_wooden_French_dining-room1

valb-din-main-350

 

cun kan?? ok lah.. ni je nk citer buat masa ini.. next time ahkak hapdet lg..

You Might Also Like

0 comments: