semput...

11:51 AM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,

tgh mengah nih.. fuh!! semput beb... aii baru memulakan rejim senaman yg tidak berapa komprehensif... ala2 beginner baru... mau tau jenis senaman yg paling mudah dibuat oleh org yg suka mencari 1001 alasan utk bersenam?? saksikan...

rejim senaman yg pertama dimulakan dgn skipiing 1000 kali yer kawan2... tp my version is tanpa skipping rope... so anda semua x perlulah risau akan talinya yg boleh tersangkut di kipas... hanya imagine je yg dtangan anda ader skipping rope, pastu jump & tangan pun wat gerakan cam org tgh skipping.... mula2 memang x larat nk wat smpai 1000 terus kan?? so mula dgn 50 kali dulu... pastu cuba 100 kali... pastu cuba plak utk 150 kali... make sure total up utk jumping tu sekurang2 nya 1000 kali... mudah saja kan??


next is star jumping... skrg ni kaki aii ala2 kejang sbb buat star jumping tanpa strecthing terlebih dahulu... wat la 500 kali sehari... mulakan dgn 10 kali dulu... then up kan sehinggalah total dia sekurang2 nya 500 kali...



bila aii wat skipping & star jump nih?? depan tv la... wat perlahan2 & jgn paksa diri hokeh... semoga berjaya...




You Might Also Like

1 comment:

  1. ciss...salah tempat la plak paking komen...aku br nak start skipping....tapi skipping rope aku xsecomel dalam picture tu wahhhh...so comelll.....

    ReplyDelete