shhhhhhhhh!!!!

8:29 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments



(baca dgn intonasi bercakap dm kelambu)
.
salam readers,
.
hujung minggu anda meriahkah?? ohh... sini ujan sajork... tepi rumah pun dh penuh air... apa motif entry kali ni?? sedang berblogging dlm kelambu kah?? tidak sama sekali...
.
ni nak habaq mai satu cerita... ada la seorang hamba Allah nih yg minta namanya dirahsiakan... dia mengeluarkan statement yg menyentap (betul2 sentap) jiwa raga cikjah... nak tau aper kenyataan dia... dia kata, klu pompuan tu kuat bersolek, dia malas buat kerja rumah... hamoi, hamoi, hamoi... yg best nye dia siap bg contoh lagik...ader la ibu vougue ni even dh 50-an tp kat umah still pakai maskara & melawa2 kat umah... hamoi,hamoi,hamoi.. dia x tujukan lah kt cikjah kan... tp aii selaku ahli tetap persatuan ibu vougue semalaysia ader sipi2 terasa tau...
.
agaknya dia jeles kot tgk org lain bermekap2 & dia nye x mekap... aii walaupun bermekapan, toilet aii sental tau... lantai aii mop & vacum... hari2 wajib jengah dapur tau... memang la rumah aii x secantik rumah kat dlm anjung seri tuh, tp ok la bg wanita vougue yg berkerjaya at the same time jaga 2 orang anak & sorang laki... aii sampai rumah paling awal pun pukul 6 tau... sbb tmpt kerja dgn umah jauh youalzzz...
.
yg cikjah tengok, ader gak mummy2 yg x vougue tp rumah bersepah simpang seranah... anak comot2 main pasir... ahli tetap mesyuarat tingkat... klu sehari x mesyuarat, malam x lena tidur... pelik sunggah la manusia nih...
.
lagi satu... heran jugak cikjah tengok klu org tu dah tau jenis badan berbau, bangun2 pagi tuh terus la mandi... xde la bau masam masa masak sarapan kan... klu aii ni xpe la... x mandi seminggu pun xpe.. sbb aiii baka kambing oversea punya hokeh... ini bangun2 terus wat kerja... kang tengahari bau nk mandi... aiyooo... pengsan wooo laki... bg manusia yg x berbau hokeh la kan... x mandi satu hari pun xpe...
.
hokeh la... berbakul2 plak dosa hari nih... tp aii nak stress kan di sini bhw x semua pompuan vougue x pandai wat kerja rumah hokeh.. dia x wat kerja umah sbb dia ader maid hokeh... watpe dia susah2 wat kerja umah, kotor kan tgn je....
.
p/s: emo sket sbb bendera jepun agaknya...
.
.

You Might Also Like

1 comment: