the brand

9:52 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers,
.
cuba perhatikan logo2 di bawah?? anda kenal bukan?? ni semua jenama2 hebat di persada fesyen antarabangsa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pasti youllzz teringin nk memiliki barangan jenama2 ni kan??? bukan youallzz je yg teragak... aii pun nak jugak... tp semua mesti tau kan, kalau xde riban2 toksah lah berangan nk bergaya dgn brg2 ni semua unless klu nk beli yg immi la... hihihi...
.
dear frenzz... peralihan kpd jenama yg lebih tahap makamnya bergantung kpd duit poket kita... lebih besar MYR yg kita ader, lebih sofiskated la jenama yg akan dipilih... lagi sofistikated jenama yg dipilih, lagi tinggi la taraf kita dipandang (empunya diri je yg perasan kot..org lain x rasa aper)...
.
anda layak memakai jenama2 iteww jika duit anda dh x tau nk wat aper... contohnya sekiranya anda telah melaksanakan tanggungjawab di bawah tp still duit ader balance byk lagik...
.
1. tiap2 thn gi umrah atau haji... bukan anda seorang, malahan menaja keluarga & sahabat handai... plus org kampung yg kurang berkemampuan...
.
2. tiap2 bulan memberi derma kpd fakir miskin & anak yatim paling minimum RM10,000...
.
3. rumah banglo besar 6-7 bijik siap dgn swimming pool... termasuk utk family anda & family di kampung...
.
4. kereta mewah termasuk bugatti veyron 2-3 biji utk anda sorang jek.. suami & anak2 keta lain plak... utk sedara mara lain plak..
.
5. yg lain2.. lu pikir la sendiri..
.
.
memang rasa bahagia sgt klu boleh dpt semua ni kan... tp bahagia yg mcm mana?? tenteram kah hidup kita?? tenang kah jiwa kita?? yess.. shopping merupakan satu terapi... tp terapi semasa bershopping je... lepas shopping fikiran akan serabut semula...
.
mcm falsampah yg aii pegang, duit boleh beri kegembiraan tp duit x mampu beli kegembiraan... biar lah wang hidup utk kita, bukan kita hidup utk wang... maksudnya buat la pelaburan... jd duit tu bekerja utk kita utk generate lbh byk income lagik.. ewahh... mcm financial consultant...
.
bg cikjah, x salah nk pakai jenama2 ni.. janji ukur badan di baju sendiri.. klu rasa iteww x membebankan, silakan... tp klu iteww membuat kita dikelilingi hutang, pendamkan... pendamkan sehingga kita mampu... jgn pendamkan terus krn iteww la semangat yg akan membakar minda kita mcm mana nk dptkan barang tuh...
.
jadikan ia sbg pemangkin... pemangkin utk terus berfikir... pencetus idea tentang bagaimana kita perlu berubah... daripada point ini kpd point iteww.. adakah kita berpuashati dgn apa kita ada sekarang?? adakah kita mahu lebih maju ke hadapan?? adakah kita mampu menjana pendapatan 5-6 angka sebulan??
.
boleh... kita semua boleh... cuma yg penting adalah caranya, kaedahnya & apa dia... yg ini aii x leh nk jawab... terpulang kpd pembaca budiman tentukan hidup anda... frankly speaking, cikjah masih x puas hati dgn apa yg ader... sentiasa mencari alternatif pendapatan yg terbaik... tp still kena mintak restu mr hubby...
.
ok lah... byk plak yg mengarut nih... apa2 pun, fikir2 kan lah... klu usahawan Hai-O boleh buat, kita pun mesti buat...
.
.

You Might Also Like

0 comments: