study smart membawa kejayaan..

10:18 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

assalamualaikum semua… harapnya sihat sentiasa di samping family tersayang… aii jugekkk yg dok sorang2 kt dlm bilik INTAN Bukit Kiara.. gigih uolzz meneruskan pengajian.. minggu ni dh la subjek statistik uolzz… rasa macam tersembul bijik mata ni tgk formula dia yg berjela2 tuh…

sebelum bercerita panjang psl diri ahkak ni khenn, ni ader la beberapa keping gambo ni.. nk share dgn korang semua lerr.. kang borink plak baca blog aii.. x ceria plak kalau xde gmbar.. tapi gmbr tu ikut hati aii le khenn nk letak gmbar apa… keh keh keh…

meh kita zoom sket gmbar aii yg dh tak berapa nk kuruss lg nih…

kesemua pics di atas di ambil masa majlis resepsi kawan kitorg kt dewan merak kayangan felda… member kitorang nama nur ikhlas.. i tell u, siap ada The siblings band tuh… memang salute la kt band ni… satu family main muzik… pastu kami2 yg takjub dgn band ni pun siap ambik gambar segala uolzzz… rupanya diorg ni masuk pertandingan mencari bintang ke apa yg anjuran RTM tu…

haaa…. gambar2 kt atas ni plak gmbar masa tgh kursus… tengok tuh… masing2 gigih uolzz siapkan tugasan kumpulan… ahkak cuma peace2 yo ajerrr… hihihi… kami ada 11 org semuanya… ada yg duduk asrama, ada yg terpaksa ulang alik meredah jam tiap2 pagi… nasib baik la aii dok dlm asrama khennn… kalau x, haru nk layan jem tiap2 pagi dheqqqq (tekan sket tang dheqq tu mcm abg jem)…

minggu ni modul statistik uolzz.. nk pecah kepala cikjah tgk formula… i hate formulas.. slalu guna simbol la, huruf la.. ponin den… x boleh ke dia tulis formula dgn ayat yg penuh?? x payah guna simbol segala.. ni buat ahkak yg x berapa pandai math bertambah konpius jerr.. x baik khenn??

jadi… berbalik kpd tajuk kt atas… jangan dok menyimpang dr tajuk.. kata chekgu, nanti markah rendah… always focus on the subject… seperti yg korang semua x berapa nk tahu, ahkak ni bukannyer ada background kelas science pun masa sekolah menengah dulu… pernah ambik add math… tapi result cukup makan… maknanya aii ni bukan golongan double math.. oleh yg demikian, formula & angka menjadi fear factor kpd diri aii ini… chewehhh… asal tengok formula panjang2 mula lah ahkak start gelabah… serius gelabah babe…

memandangkan kursus ini merupakan kursus wajib hadir & lulus, lagi la gabra kan… eh, x malu ke kena repeat paper.. no no no… x mau repeat2 ni.. so exam hari khamis ni… warghhh… 3 hari lg je dheqqq…maka hujung minggu yg lebah aii berjaya melakukan sesuatu…

apakah ‘sesuatu’ itewww??? wah!!! nk tarik perhatian letteww.. nak rahasia2 dgn peminat letteww.. i’m proud to announce yg aii, your ahkak ni, berjaya menghabiskan cuti hujung minggu dgn STUDY… clap clap…uihhhhhh… gigih tu baca dr awal… belek formula dia.. pastu intreprate makna formula tu… salin balik formula… every single alphabet & symbol telah berjaya dirungkai maksud tersiratnya… pastu buat latih amal lg… sampai pukul 4.30pg uolzz… perghhhhh… memang dh tepu otak… but sgt bangga dgn diri ini… masa ambik es pi em x de plak wat gini ek… aii cuma harap nk pass exam ajerr… with warna yg berterbangan… habis la wat direct translation di sini…

ok la.. ahkak nk buat entry psl rumah plak.. sila sambung baca..

You Might Also Like

0 comments: