new gadget 2.0

5:07 PM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers…

di celah kesibukan kerja & nak packing2 barang utk balik ke johor, sempat jugak ahkak menambah koleksi gajet2 utk kegunaan diri sendiri.. sebenarnya, blackberry ahkak start menunjukkan ketidakwarasan apabila asyik hang & loading x abih2… pastu speaker dia mula bunyi mcm tv rosak sbb dh banyak kali kena baling dgn zulfah.. pastu yg paling best, mr hubby memujuk2 ahkak supaya membeli henpon baru supaya dia boleh pakai blackberry ahkak… taktik yg sungguh kotor sekali…

oleh keran ahkak ni pengguna tegar maxis, maka ahkak merajinkan diri usha2 promotion maxis… so terbekenan la dgn pakej talkmore 78…

ini dia rate dia dgn contract plan…

so sebab sebelum ni dh pernah guna BB,maka hati teruja nk try something else iaitu samsung smartphone… oleh kerana ada 2 pilihan iaitu note 2 & s3, maka perbincangan dgn mr hubby pun bermula…

ahkak:  nak beli yg mana ek?? note 2 ke s3?? harga lebih kurang aje.. beza sikit sgt..

mr hubby:  ikut la nk beli yg mana.. note 2 pun ok, s3 pun ok…

ahkak:   kalau mcm tu, beli s3 la..s3 kecik sikit.. note 2 mcm besar je..kang takut x muat henbeg… tapi note 2 pun mcm best… ambik note 2 la…

maka hari rabu 24/10 mak buyung ni pun pegi la ke maxis centre utk booking note 2…

maxis:  akak nk gapo??

ahkak:   kak nk booking note 2.. bulih ko??

maxis:   akak nk ambik slalu ko sbb ada stok lebih hari ni…

ahkak:   kalu gteww lg molek…

maxis:   kak ni pelangge maxis ko??

ahkak:   kak meme pelangge maxis.. 3 tahun lebih raso guno nombor nih..

maxis:   kalu gitew, kak bulih beli note tu dgn rego RM999… tapi loni ado kala putih jah…kak nk ambik hari ni ko???

ahkak:   (dlm hati: what?? murah tue…) kak ambik hari ni la dik.. kak meme cari kala putih pung…

maka, tengahari iteww ahkak telah menukar henset kpd note 2 & kemudian sambung miting belah petang…

mari kita layan gmbr note 2…

spek dia pulak boleh refer refer kat sini...

so far semua bagus.. cuma ahkak x reti nk transfer contact yg dlm sim card ke dlm phone memory… agak bermasalah di situ…ok la.. ahkak nak balik dh ni.. nanti kite cerita2 lagik…

You Might Also Like

0 comments: