ahkak's new toy..

12:20 PM Hafezahzainudin Z 2 Comments

salam readers,
.
.
aper yg korang buat dgn duit gaji bulan nih?? installment semua dh bayar ke?? utang kad kredit dh langsai?? shopping?? ahkak ni bile dpt je gaji terus lah mentransfer duit2 tuh ke serata dunia.. utang iteww, utang ini, bayar iteww & bayar ini.. last2 ader la ciput sket utk belanja diri sendiri.. jd, ahkak akan me'makesure'kan yg gaji ni x dibelanjakan utk perkara yg melalut2.. opsss... jgn lupa... bulan depan raya haji.. so duit gaji bulan ni kena simpan utk preparation travelling balik kampung serta duit raya.. baju raya?? rasanye macam xde je.. pakai yg raya poser punyer.. ahkak kan kedekut... hahahhaha...
.
.
bulan ni ahkak telah invest dgn membeli sesuatu yg berguna utk diri sendiri dan keluarga.. actually benda ni dh lama dh nk beli cuma asyik tangguh ajer... ahkak beli fruit juicer dikk.. klu dulu, ahkak blend guna blender biasa, then tapis hampas dia.. disebabkan rumit sket prosesnyer, maka aktiviti minum juice x dijadikan rutin harian.. kami lebih kepada konsep 'bedal ajer buah tuh'..
.
.
yg menjadikan ahkak semangat nk beli juicer ni bile terbaca blog mama nani rostam.. korang mesti kenal kan?? ala, ni blog mama hanis... malas la plak nk letak link.. mama nani ni memang pandai masak.. so dlm blog dia, dia cerita la psl tiap2 pagi dia buat carrot juice utk whole family.. & dia siap suggest lagi drp beli benda yg x berpekdah, baik beli juicer.. ahkak pun sentapp dikk.. betul aper kata mama nani.. drp ahkak beli yg ngarut2, baik ahkak beli juicer..
.
.
oleh kerana pengaruh mama nani ni sgt kuat, maka ahkak tanpa berfikir panjang membeli juicer yg sama dgn beliau iaitu brand panasonic.. even harga sedikit mahal drp brand lain, namun bak kata mama nani, kalah membeli, menang mengguna...
.
.
.
.
.
so inilah ruper juicer tuh.. korang pun boleh tengok secara dekat di pasaraya yg berhampiran.. ahkak syukur sgt sbb dpt beli harga spesel.. tokeh kedai kenal dgn opismate maka dek tempias opismate yg memang terkenal di seantero tumpat, maka ahkak pun dpt harga istimewa..
.
.
.

.
.
gambar ini bukan lah juice yg ahkak buat malam tadi.. gambar hanya sekadar hiasan yg diambil drp google image.. nanti klu ahkak panjat cameron, ahkak bawak turun strawberry & bolehlah merasa strawberry juice kt celah gigi...
.
.
.


.
.
malam tadi ahkak buat 2 jenis juice... mula2 orange juice pastu epal ijau.. utk orange juice, ahkak blend 5 biji oren & epal ijau juga ahkak buat 5 biji.. ahkak x campur kedua2 jenis buah.. buat asing2 sbb nk tengok rasa dia cmne... rasanya amat pekat sbb ahkak x campur air langsung.. epal juice lagi la rasa pekat sbb guna epal kulit ijau yg terkenal dgn ketidak berapa manisnya iteww... oleh iteww, 5 biji buah dh boleh buat 1 jug jus.. klu nk manis boleh tmbh gula.. tp doktor kata kurangkan pengambilan gula klu x bdn gedempol atau kena penyakit kencing manis plak nanti..
.
.
iteww sahaja hapdet ahkak utk kali ini.. fyi, spray adhesive & design card yg ahkak beli dr ebay dh smpai & ahkak telah pun menggunakannya utk simpanan stok letters.. now ahkak tercari2 contest apekah yg sedang berlangsung skrg?? satu lagi keluhan syahdu hati ahkak.. hari tuh ahkak buat la anmum punya redemption.. klu nasib baik, boleh menang sony handycam.. tawaran plak sah sehingga 30 okt.. ahkak anta awal bulan okt.. tup, tup bile tepon dia kata handycam dh abih.. sedih wooo.. ahkak buat cantik2 tuh.. frust ahkak.. tp xpe.. harap2 anmum bg susu 6 kotak cm hari tuh..
.
.
.

.

You Might Also Like

2 comments:

  1. wow cik jah...sangat meletopsss itu juicer...mau jugak :p harus di ajak incik suami bila dpt gaji nnt ni...hihihi

    ReplyDelete
  2. ija.. everyday dpt minum jus nih...
    anyway, cobgrate 4 ur pregnancy yer.... aku gak la blom lg nih... :D

    ReplyDelete