ahkak's 'baik punya' story..

9:38 AM Hafezahzainudin Z 2 Comments

salam readers,
.
bulan baik, hari baik ni banyak perkara baik yg berlaku termasuk lah kpd diri ahkak ini... kita mulakan baik punya story dgn kejayaan penurunan berat badan... wah, ahkak sgt sooka bila tengok angka di scale makin turun.. then, ahkak berjaya meng'push' diri sendiri & mr hubby utk jogging di waktu petang sambil bawak budak2 main kt playground..
.
.
.
.
.
then, here's comes the most baik punya story.. ahkak's new family member is on her/his way.. right here inside my womb.. mula2 ahkak dh buat test bila peod lambat 2-3 hari.. but the result was negative.. so ahkak just okeyy ajer.. sbb klu x peknen, maka boleh lah makan pil2 kurus iteww tanpa ragu2.. klu peknen plak, kena la stop immediately...
.
.
maka, kelewatan iteww kian berlanjutan.. ahkak pun buat la test sekali lagi & the result was positive.. makanya ahkak pun seperti okeyy.. segala pil akan diberhentikan wat sementara waktu & begitu jugak dgn treatment..
.
.
.
.
.
makanya di sini setelah dihitung pelbagai, hari ini adalah masuk 5w5d.. ahkak belum g klinik lg.. tunggu lama sket baru nk gi klinik kot.. so far xde la meloya2 & muntah2.. cuma suddenly nafsu makan cam membuak2... yg iteww ahkak kena kontrol sebelum naik 20++kg during pregnancy.. yg lain ok jek kecuali badan x tahan sejuk..
.
.
.
.
.
akhir kata, seperti kehamilan sebelum ini, ahkak akan pastikan yg ahkak akan ambik Salindah, Jus Tamusari, apply cocoa butter, minum air banyak2 dsb... drp pengalaman lepas, bila peknen je confirm sakit pinggang, x leh membau sesetengah benda serta asyik mengunjungi mr tan..
.
.
apa pun ahkak harap peknen kali nih ditempuhi dgn jayanya & boleh bersalin normal... sekian.. oh..my hubby sgt gembira sbb misinya utk mempeknen kan ahkak dua kali setahun tercapai dgn jayanya...
.
.
.

You Might Also Like

2 comments:

  1. salam singgah kak..

    Tahniah atas kehadiran org baru ye.. jaga diri leklok ye..

    ReplyDelete
  2. tahniah! best bila dgr ada org pregnen..

    ReplyDelete