Perlis...here I come!!!

10:32 AM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,
.
akhirnya pd 10-12 mac 2010 yg lalu, cikjah berjaya menjejakkan kaki ke bumi Perlis Indera kayangan atas tiket lawatan sambil belajar anjuran jbtn... lawatan ini merupakan lawatan balas ke Perlis sbb thn lepas derang lawat Kelantan...
.
intipati lawatan kali ini adalah projek peningkatan ekonomi peserta Miskin/Miskin tegar yg dilaksanakan oleh agensi Perlis... di sini kami berpeluang melawat gerai burger, tapak ternakan talapia dlm sangkar, gerai bihun sup, ternakan lembu tenusu serta melihat sendiri projek SDSI yg merupakan kraftangan bunga drp daun getah & last but not least menikmati keindahan Gua Kelam...
.
first impression bila smpai kat sini ialah, ia memang sebuah negeri yg KECIL!!! bilangan penduduknya sikit... bandarnya pun tomei ajork... x puas rasanya nk meronda... alih2 dh smpai kat hotel... oh, by the way, kami semua menginap di Putra Brassmana Hotel betul2 dekat dgn jeti Kuala Perlis... tp x sempat pun nk menyeberang laut ke Langkawi... sungguh sedih sekali... sepatutnya lawatan ke Langkawi juga perlu dimasukkan dlm salah satu agenda lawatan... baru best...
.
tp ader jugak yg x best psl lawatan ini... i didn't want to blame the urusetia.. i think they just mahukan yg terbaik utk kami... makanya.... setiap kali tempat melawat, mesti ader acara makan2... OMG!!! i gained 3-4kg dlm masa 3 hari hokeh!!! sangat benci kpd diri sendiri akibat x dpt menahan hasutan SYAITAN NIRRAJIM iteww yg suruh makan banyak2... hari sabtu 13/3/2010, beratku adalah 70++... & hari ini bersamaan hr ahad 14/3/2010, beratku adalah 68++... penurunan ini adalah hasil x makan nasik langsung semalam akibat frust tgk angka digital scale...
.
anak2??? kali ini cikjah menjadi anak yg xde dara apabila sesuka hati meninggalkan si kecik2 iteww dgn abahnya tanpa rasa bersalah pun... ekekkeke... maka, banyak la pic cikjah kerana cikjah telah meng'súb'kan kemera kpd org lain sbg paparazii... maka dpt haku berposing2 tanpa hengat donia... i loiiikkkeee!!!
.
pembaca2 terchenta sekalian... anda bolehlah melihat pose2 cikjah di bawah ini... sila jgn cakap saya sudah kurus kerana saya sendiri x rasa kurus... sbb saya sudah lemas mendengar org sekeliling cakap saya sudah kurus... percaya lah... saya melihat diri saya sejajar dgn lembu tenusu yg saya lawati hari tuh... apa2 saya sgt gembira kerana di KB sudah ader Slim World... sekiranya rejim diet x berkesan, akan haku panjat tangga Slim World iteww utk wat treament... wakakakkaka... yg penting, kena kumpul duweett banyak2 utk beli cross trainer@gi Slim World...
.
.
.
.
.

muka nmpk sedikit tanned krn mmg dh tanned sedikit akibat ke Sabah hari tuh bersnorkle pelbagai di pulau sibu...
.
.
konon ambik pic maser tgh jalan ala2 ratu padahal masa tuh kami semua berjaya jalan kiput2 sbb nk bg gambar clear.. lg pun masing2 tgh minum jd x leh jln laju... klu jln laju nnt sakit perut... .
.
inilah ladang lembu tenusu yg diibaratkan seperti diriku... baju silk ini sgt degil kerana pantang ader angin sket terus nk mengembang sana sini yg menyebabkan ader sesetengah pic membuatkan aii nmpk spt tgh mengandung lagikk.. of course pic yg seperti iteww tidak ditanyangkan di sini...
.
.
gerai burger yg dilawati dilengkapi logo ICU pelbagai... ekau punyo gorai ado??? non ado katanya... merasalah mkn burger free kali ini... bukan sahaja burger, tp turut dihidangkan cucur badak & kuih keria... i blamed org yg hidangkan kuih berasaskan keledek krn aii hantu keledek yg menyebabkan cikjah mkn byk sgt kuih2 tuh... lantas menyebabkan berat badan naik mendadak...
.
.
happy faces masa tunggu dinner di restoren-mana-tah-aku-pun-tak-tau... masa ni bayar sendiri... tp aii hokeh ajer krn urusetia dh bg RM50 utk cover makan yg x disediakan oleh mereka... lagipun mlm ni En Azwar belanja kitorang makan yg membawa maksud kami semua makan free... klu ku tahu ader yg nak belanja, sudah tentu ku order lebih banyak..
.
.
ini salah satu produk SDSI iaitu bunga berasaskan daun getah yg dh dikeringkan... wajah kelihatan amat berseri krn ala2 mendapat aura drp daun kering iteww..
.
.

i like this pic krn i berjaya posed ala2 model x berbayar & body nmpk langsing walaupun x selangsing mana pun...
.
.
hokeh... wajah berseri2 selepas bangun dr tido akibat kepenatan berjalan satu hari melawat 5 tapak projek & melihat kepelbagaian hidangan yg akan menjadi mangsa penghadaman perutku yg sudah berkeroncong iteww...
.
.
opppsss... bukan cabutan bertuah ye kawan2... ni cenderahati dr PPN Perlis... kami pinjam wat posing ajer...
.
.
gua kelam kami tawan... nmpk x kawan2... peha saya masih besar hokeh!!! nk tukar peha dgn liyana jasmay lah...
.
.
.
.
hokeh la... cikjah berenti setakat ini dulu... anything cikjah akan hapdet lagi... ni tgh bz nih.. psl nk amik exam PTK ujung Mac ni... 10 hari yer PTK 3 nih... nk baca aper pun x tau... klu x baca, nnt x tau nk jawab aper... wish me luck... KL... here I come... pastinya Mid Valley, Sogo, Alamanda, KLCC, The Garden etc menjadi agenda kedua penting after PTK... i loikeeee!!!
.
.
.

You Might Also Like

1 comment: