celebration,

Salam aidilfitri

10:46 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

assalamualaikum pembaca sekelian,

masih belum terlambat untuk ahkak jah mengucapkan salam aidilfitri kepada semua.. dah ler bulan ramadhan x dan nk ucap apa2.. x sempat deq non.. bizi bebenor...


jangan ditanya pasal gambar raya.. tahun ni punya la kelam kabut... kamera tertinggal kt kelantan... maka disahkan bahawa ini lah raya paling sempoi sekali... xde ambik2 gambar pelbagai... namun demikian... jeng jeng jeng... gigih yer kami satu keluarga besar beratur tunggu giliran ambil gambar whole family kt kedai gambar... tapi gambarnyer x ambik lagi..ada lg kt kedai...

adapun kesibukan yg melanda ini berpunca daripada persiapan untuk menyambung pelajaran... terkejar2 nk buat tb test di penang pd hari raya ke 5... sampai penang doktor kata x boleh buat pulak sbb peknen below 5 bulan... nasihat dia suruh tunggu hingga kandungan mencecah 5 bulan which is after 9/9/13... mula2 ahkak jah ko ni rileks ajer...

pastu one week lepas start keja mula la otak ni mula berfikir.. ku sudah apply visa online pada 4/8/13.. application yg dh lengkap diisi online kena submit within 30 days... maka kegelabahan berlaku lagi di situ kerana kandungan belum mencecah 5 bulan, x leh buat tb test.. otak mula ligat cari solusi...

so ahkak decided to call life care, one of UKBA panel hosp for tb test, di bangsar.. explain about my pregnancy etc.. alhamdulillah kt life care x perlu buat appoinment pun... so on 20/8/13 ahkak jah ambik flight kul 8.00am..smpai life care around 10.45am.. org ramai giler.. siap jam 2.30pm..

then gi putrajaya utk submit agreement kt jpa.. sampai sana terus jpa bg surat tawaran tetap... urusan selesai jam 4.10 petang... tggu member abih miting... kul 5 gi putrajaya central... member hantar... gi lcct.. & naik flight kul 7.40pm... esoknya masuk kerja spt biasa...

masuk opis je terus bukak website vfs utk booking appointment submit visa... ahkak pilih tarikh 30/8/13.. maka g wat visa pd hari jumaat ni.. harap2 semua ok...

sungguh mencabar jugak proses ke luar negara ini..harap dipermudahkan-Nya.. amin...





You Might Also Like

0 comments: