carca marba...

11:26 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers kesayangan hamba,

hari ni banyak yg ahkak nk ceritakan... tapi sebelum tu, elok lah kira nyer ahkak mengucapkan salam ramadhan kpd semua pembaca dgn iringan doa semoga ramadhan ini membawa lebih keberkatan & makna dlm kehidupan kita... jadi kan lah ia sebagai medan untuk kita memperbaiki kelemahan yg ada sebelum ini...

kita flash back psl IELTS... keputusan dh keluar.. result kureng la... kalau lulus interview HLP ke oversea, baru ahkak ambik semula.. kalau x lulus interview, no point la kan ambik balik... yuran peksa saja RM590.00...

pastu psl interview HLP pulak, ahkak dpt tarikh 11/7/2012 di uniten.. masa tunggu turn tu, jumpa ramai kawan2 satu batch ptd... ada yg kali kedua, ada kali pertama mcm ahkak... kebetulan tahun ni format interview berbeza dr tahun2 yg sebelumnya... jika dahulu, org JPA yg jd interviewer, kali ni kalangan academician pulak mengambil tempat... oleh kera penemuduga berlatar belakang akademik, maka mereka ni mempunyai ekspektasi yg tinggi terhadap calon.. contohnya mereka mengharapkan proposal yg kita hantar iteww adalah research proposal even kita nk amik coursework... bg yg amik coursework plak, mesti ikut format yg JPA bg utk cara penulisan proposal..tapi interviewer mengharapkan something higher/better than that... kalau ada rezeki, insyaallah... kita cuba yg terbaik... ketentuan di tangan Allah...

interviewer ada 2 org.. calon2 sepatutnya 2 org bg setiap sesi.. namun ada calon yg x hadir, maka sesi kami ada 3 org calon.. mula2 kena introduce ourselves.. yg ni dlm BI.. pastu terus tanya psl proposal..yg ni dlm BM.. banyaknya dlm BM.. mengambil semangat memperkasakan Bahasa Melayu..hihihi... ahkak berasa panel sungguh profesional... x memberikan tekanan kpd calon... kami banyak bertukar pendapat... yg penting sekali, ahkak x nervous pun sepanjang sesi tu.. maybe sbb bertiga kot... kalau kena sorang2, boleh beku jugak tangan...

then, ahkak nk cerita psl hari keluarga jabatan yg diadakan pd 13-14/7 di permai hotel, kuala terengganu.. lepas interview terus gi berjimba kekdahnya... oleh kerana nk jimat petrol, maka kami sekeluarga naik bas yg dh disediakan oleh jabatan... sampai sana mula2 dpt bilik katil single 2... pastu minta tukar... so kami tunggu bilik yg besar sikit dikemas oleh petugas hotal... setengah jam kemudian, kami dpt satu bilik yg ada satu katil queen bed & sofa bed... bilik yg agak luas, memang sesuai utk kami 5 beranak... petang tu ada ceramah kekeluargaan disampaikan oleh ustaz... lepas ceramah pulak aktiviti bebas... maka anak2 pun sibuk keluarkan uniform mandian masing2 utk terjun ke dlm kolam... malam tu kami dinner bbq di tepi kolam... ada persembahan nyanyian drp kakitangan jabatan & cabutan bertuah...

keesokannya pulak aktiviti sukaneka... kami x join pun sukaneka sbb sibuk layan budak2... widad & abeed sibuk sgt main pasir... zulfah plak asyik beriba shj... kebetulan hari pun panas... maka malas la kami nk bersukan2 segala... habis sukaneka, lunch disediakan di pantai tempat diadakan sukaneka...

lepas tu kami pun kemas2 nk balik naik bas... bas berenti di tempat keropok yg terkenal tuh.. apa tah nama dia... keropok yg dh masak sold out... last2 mr hubby beli yg frozen sajork...

minggu depan nk balik johor... nk tengok rumah.. dh siap katanya... nak pasang langsir, beli home appliances, settle perabot2 yg dh smpai, tukar toilet bowl & shower head dll... x sabar rasanya nk duduk rumah baru... nanti ahkak snap2 gambar yer... bye...

You Might Also Like

0 comments: