ahkak sooooooooo bzzzz...

10:00 AM Hafezahzainudin Z 0 Comments

salam readers..
.
sorry for the loooooonggggg silence.... biasa la dek.. sejak masuk opis nih, banyak benda yg ahkak kena catch up.. bukan last catch up ajork... macam2 jenis catch yg perlu dibuat... buat pengetahuan semua, ahkak masih bernyawa lagi.. sejak anak dh 3 org nih, life makin la bzzzzz... tido macam biasa la.. kalau jaga dua tiga kali dlm semalam tu, dh jadi rutin dh dik...
.
baby zulfah sihat sesangat.. cuma hari tu kembung sikit.. x tido malam ahkak jaga dia sbb dia asyik nangis ajer.. now, dia dh sihat.. even dh sihat pun, tetap la ahkak bangun malam 2-3 kali buat susu dia.. baby ahkak yg ni kuat pulak menyusu nyer.. pipi pun tembam.. kadang2 ahkak panggil dia gebob.. kalau cubit pipi dia, rasa padat je sbb banyak isi..
.
pic ahkak yg terkini banyak.. maklum la, banyak sgt majlis raya.. tp malas nk tepek sbb rasa mcm gemuk lg.. tp klu korang jd kawan muka buku ahkak,korang tgk pic ahkak kt situ je la ek.. berat ahkak skrg malu nk cakap.. nnt bila dh reach 68kg,baru ahkak cakap ek.. skrg ni dlm 70++ lagi.. bercakap psl berat, ahkak ader definisi yg tersendiri buat peringatan kpd diri ahkak ni..
.
apabila berat over 80++kg, maksudnya ahkak tengah mengandung la tuh..
apabila berat over 70++kg, maksudnya ahkak tgh gemuk sesangat & terasa diri mcm hippo..
apabila berat antara 65 - 70kg, maksudnya ahkak tgh gemuk..
apabila berat antara 60 - 65kg, maksudnya ahkak dh nk gemuk..
apabila berat antara 55 - 60kg, maksudnya ahkak dh achieve berat ideal..
apabila berat antara 50 - 55kg, maksudnya ahkak dh jd jerangkung dik.. kurus bebenor..
.
dlm bab solekan pun, now ahkak dh bertukar foundation.. dulu guna foundation MAC.. now ahkak guna chanel dik.. sib baik la harga foundation dia idak la semahal handbag dia kan.. kalau tidak, x mampoo jugak ahkak nk pakai.. so far, foundation chanel merupakan foudation paling best yg pernah ahkak jumpa.. sebab ahkak x kesempatan guna bobbi brown, laurier marcier dll jenis foundation lg..
.
ok la.. malas dh nk hapdet..bye..


You Might Also Like

0 comments: