macam2 cerita ader..

12:00 PM Hafezahzainudin Z 1 Comments

salam readers,

.

.

lately macam2 timbul isu.. minggu lepas timbul isu botol susu BPA free.. dipendekkan cerita kerajaan bg tempoh setahun kpd pengeluar & pengedar utk gantikan botol biasa kpd botol BPA free.. memang ahkak sedar akan kewujudan botol2 BPA free di pasaran.. dulu masa ader anak satu, boleh la ahkak pakai botol Dr Brown & Avent kan.. pastu bila dh masuk anak dua orang, idak la ahkak meneruskannya sbb harga botol2 tersebut memang agak costly.. well, ahkak kn penjimat orgnya.. nak2 ahkak sentiasa tukar botol baru 3 bulan sekali.. wah, klu tukar botol avent 3 bulan sekali, gugur la rambut ahkak, deq nuun.. kalu tukar, bukan setakat 2 botol, kadang2 sampai 6 botol ahkak beli..

.

.

namun selepas dikatakan botol yg ader BPA ni boleh mnyebabkan kanser, maka ahkak change my mind... biarlah sengkek sedikit asalkan anak2 sihat sejahtera.. maka, baru2 ini ahkak borong 4 botol Avent 260ml di manjaku dekat dgn tesco KB.. mula2 tengok harga dia RM190 utk 4 botol.. ahkak pejam mata je la.. pastu bila bayar x sampai RM150 pun.. check kt resit dia, rupanya ader diskaun 30%... wah!! jimat dah tang situ.. ahkak beli botol Avent yg warna dia kuning2 sket tuh.. Avent PES katanya..

.

.

mula2 ahkak takut jugak kalu budak2 ni x nk minum guna wide neck bottle.. tapi bila bg susu kt diorang, diorg ok je.. lega la sket.. kira x sia2 la ahkak beli 4 botol sekali gus... alah membeli menang memakai katanya..

.

.

.

.

skrg ni ahkak tgh membaca komlilasi buku2 tulusan ustaz hasrizal iaitu penulih buku Aku Terma Nikahnya... ahkak sgt suka baca buku pertama tuh.. sangat relevan dgn alam rumahtangga di zaman millenium ini yakni kedua2 ibubapa mempunyai kerjaya yg sibuk..

.

.

jd, mana2 yg nk cari buku panduan rumahtangga, buku inilah yg sesuai.. bahasa pun xde la bunga2 sangat.. senang nk faham sbb situasi kehidupannya lebih kurang sama macam kita2 ajer.. antaranya pengajaran yg amat berkesan sekali dlm diri ahkak ialah kita harus bersyukur dgn pasangan kita dgn memegang kata2 ini "kebaikannya disyukuri, kelemahannya diredhai".. insyaallah jika kita pegang dgn kata2 tuh, kita akan sentiasa tenang bersama pasangan masing2.. lagi satu yg ahkak bersetuju dgn buku ini adalah bila mana ia menyatakan bahawa alam rumahtangga merupakan medan terbaik untuk memberi.. maka, jangan la mengeluh sedikit pun bila rasa terbeban dgn kerja2 rumah, kewangan keluarga dll.. kerana ingat, memberi lebih baik dr menerima... memanglah kadang2 rasa mcm x puas hati, tapi jika kita berjaya didik hati & jiwa kita utk memberi kpd keluarga, pasangan & anak2, insyaallah jiwa kita akan lebih tenang..

.

.
. .
menyentuh psl diri ahkak, ahkak sekarang sudah nk masuk minggu ke-33.. berat plak dh 80++.. cuma last visit hb ahkak rendah iaitu 9.4.. esok ahkak kena gi check up.. harap2 bacaan hb di paras normal.. masa kandungan ahkak 28 minggu, ahkak ader gi scan.. doktor cakap gegirl.. tp ahkak rasa mcm boboy ajer... ikut la mana satu nk kuar.. janji kuar dgn selamat ikut pintu.. jgn kuar ikut tingkap.. kang payah plak ahkak nk gi slimming centre lepas pantang..
. .
.

.

baru2 ini juga ahkak diamanahkan utk mengumpul dana & memilih hadiah persaraan yg akan diberikan kpd mantap Timbalan Pengarah (P) di jabatan ahkak.. maka, setelah menggunakan skill carian di internet, ahkak terjumpa lah satu produk yg ahkak sendiri x tau pun kewujudannya di pasaran... melihatkan kegunaannya dapat memberikan ganjaran dunia & akhirat, maka ahkak pun memilih untuk menghadiahkan al-quran digital kpd beliau..

.

.

produk ini dikenali sbg e-alim.. kalu korang search kt google, youtube, memang ader produk ni kt seluruh dunia.. harganya kalau nk diikutkan memang agak mahal iaitu sekitar RM1200.. namun, setelah melihat kemampuan e-alim, ahkak tidak mempertikaikan soal harga.. produk ini ada dijual di malaysia.. klu korang nk beli, boleh la google2 sendirik yer.. klu nk contact number pengedar dia, silallah tinggal kan pesanan di kotak jerit.. .

.

.

.

ok lah kawan2.. iteww sahaja benda2 yg saya nk hapdet utk kali ini.. sekian, kita jumpa lagi.. .

.

You Might Also Like

1 comment:

  1. Jom kita boikot majalah yang memaparkan gambar artis-artis seksi...
    http://syokgelak.blogspot.com/2011/05/jom-boikot-majalah-ini.html

    ReplyDelete