systema tooth brush...

10:07 AM Hafezahzainudin Z 2 Comments

salam readers..
.
.
hari ni ahkak nk cerita pasal berus gigi.. iyerr... berus gigi yer adik2.. sebab hari2 kita berus gigi kan.. jd berus gigi ni satu keperlu dlm hidup.. maksudnya klu lupa bwk berus gigi masa gi kursus, mesti korang menggagau beli berus gigi baru sama ada di 7 eleven atau hypermarket yg berdekatan.. klu x dapat berus gigi, confirm masa kursus dok sibuk kunyah segala mcm mint utk cover line mulut busuk...
.
.
ahkak sebelum ni adalah pengguna tegar oral b... klu nk beli berus gigi je, mesti beli oral b.. dlm otak ni dh set, berus gigi = oral b even mcm2 brand ader kt pasaran.. ye la kan.. cuber korang tengok oral b tuh... mcm2 pattern & design ader... harganye ajer yg x larat nk tengok... tp bak kata makcik2 tua, alah membeli, menang memakai... namun kini, ahkak semakin berhati2 sewaktu berbelanja.. ahkak mula mencari alternatif yg lebih murah tp hasilnya mestilah lebih atau sama dgn lama... walaupun org kata ahkak ni bergaji dh sedap dh, tp kena pikir byk benda babe.. duit itu x selamanya ada di tangan kita...
.
.
apakah maksud duit x selalu di tangan kita??? hari gaji je ahkak dh sibuk distribute gaji ahkak kpd penghutang tegar spt bil tepon, kredit kad, insurans, nursery budak2, kereta, bil berukben, bil astro dll... belanja tu semua dh cecah RM2k.. tu belum kira kalau dh potong duit umah... ahkak ni start 2012 dh start byr umah dh.. tu yg skrg byk mengamalkan amalan berjimat cermat.. tapi xde la kedekut sgt kan.. masih allocate beberapa peratus utk simpanan, baju bajuan sendiri & anak2, mainan anak2, makan luar dll...
.
.
berbalik cerita tadi, bulan lepas stok berus gigi kami sekeluarga dh abih.. so kami pun bershopping barang di tesco.. niat tu memang nk beli berus gigi oral b.. sekali tengok harga dia dh naik.. berus gigi pun naik harga??? korang x perasan ek?? bg org yg dh berkeluarga ni, semua benda dia perasan... even klu harga pad naik pun ahkak perasan... ye la kan... barang keperluan... yg memang kita beli setiap bulan... yg best nyer, harga puting botol naik pun ahkak perasan... hahahhaha... memang skrg ni ahkak sgt berkira2... bak kata arwah atuk "kedekut tangga kekayaan"...
.
.
bile tengok harga berus gigi oral b naik, maka ahkak pun start melilau mencari berus gigi jenama lain... sambil belek2 tuh, ahkak teringat iklan systema.. tengok harga pun kire murah iaitu RM16.90 bagi 3 batang berus gigi (tp bila mr hubby usha kt Bilal, systema kt sana lg murah iaitu RM12.90 utk 3 batang).. maka ahkak pun terus la masukkannya dlm troli.. dlm hati rasa was2 jugak la sebab x pernah tukar brand lain... mr hubby pun start tanya ok ke x berus gigi systema nih...
.
.
.
.
maka keesokan harinya ahkak pun bukak la berus gigi baru... wah, berus dia sgt halus di hujung.. walaupun halus, berus dia x de lembik.. masih utuh bile kita berus gigi... jd, gigi tu rasa lebih bersih.. celah2 gigi pun dia sapu semua.. bila dh mandi, mr hubby tanya lg... ok ke x berus gigi tuh...
.
.
beberapa hari lepas tuh, baru la mr hubby tukar berus gigi dia... lepas mandi je dia terus cakap "best la berus gigi baru ni.. bersih"... maksudnya berbaloi la kami beli systema... even harga dia murah, tp hasil dia amat memuaskan...
.
.
.
.
.
iteww saja la cerita berus gigi ahkak buat kali ini.. ahkak x dpt komisen pun dgn systema ni.. tp klu korang nk try, ianya amat berbaloi... klu x berbaloi, x kuasa ahkak nk gebang2 dlm blog...
.
.
.

You Might Also Like

2 comments:

  1. ye ke bagus, apasal kat celah gigi asymal ada cebisan cili pg semalam

    ReplyDelete
  2. itu sebab dia makan lepas gosok gigi.. klu dia gosok gigi lepas makan, mesti cebisan cili tu xde..

    ReplyDelete