beauty,

From Pasir Mas to Southampton - Clarks Village

8:32 PM Unknown 1 Comments


Membeli-belah di UK merupakan aktiviti yang sangat mengujakan minda, hati dan perasaan. Kebanjiran pusat membeli-belah yang menawarkan pelbagai jenis jenama lokal dan antarabangsa, sudah tentu menjadikan ramai pengunjung rambang mata terutama apabila memasuki musim jualan murah. Antara salah satu pusat membeli-belah di sini adalah Clarks Village.

Clarks Village terletak di Somerset, UK. Ia mengambil masa kira-kira 1 jam 45 minit daripada Southampton untuk sampai ke sini. Namun, oleh kerana kami menggunakan kenderaan yang sedikit usang, perjalanan kami mengambil masa hampir 3 jam disebabkan trafik yang teruk (bila jalan tersekat-sekat, enjin kereta menjadi panas dengan cepat). Kami terpaksa berhenti seketika untuk menurunkan suhu enjin kereta bertentangan dengan Stonehenge. Sekiranya anda melalui motorway (highway di sini dipanggil motorway), anda akan berpeluang menjamu mata melihat batu-batu besar bersusun dalam bulatan. Kami sempat mengambil gambar dari jauh sahaja.Di Clarks Village, terdapat lebih 90 outlet yang menawarkan harga yang lebih murah berbanding kedai biasa. Antaranya adalah GAP, Clarks Factory, M&S dan lain-lain lagi. Senarai penuh boleh rujuk di bawah:Clarks Village dibuka setiap hari. Waktu operasi boleh merujuk gambar di bawah:


Di bawah ini merupakan gambar dalam galeri website Clarks Village:

Sekiranya anda mempunyai banyak masa di UK, jangan lepaskan peluang untuk mengunjugi Clarks Village. Pastikan juga anda mempunyai bajet yang cukup untuk membeli-belah di sini untuk mengelakkan anda kempunan. Pastikan juga anda membawa bekal makanan yang secukupnya bagi mengelakkan lapar dan dahaga. Namun, jangan risau. Anda boleh membeli makanan ringan seperti donut, aiskrim, buah-buahan dan air. Maaf, di sini tiada tom yam, nasi goreng paprik, durian, roti canai dan ais kacang.

You Might Also Like

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete